Anæstesisygeplejerske går viralt med opråb til sundhedsministeren: “Giv mig en grund til at blive”

6 marts, 2023 | 22:00
Anæstesisygeplejerske Karina Krogh har lavet en video, der er gået viralt på Facebook, hvor hun angriber regeringens akutpakke og opfordrer sundhedsminister Sophie Løhde til at tage affære før sundhedsvæsenet knækker. Karina Krogh fortæller, at hun lige nu mister flere kollegaer til det private system og overvejer selv at opsige sin stilling, da hun frygter, at den ensidige fokus på at producere og være resultatfokuseret vil gøre det svært at give ordentlig behandling til patienterne. Hun mener, at der er brug for langsigtede løsninger på sundhedsvæsenet og ikke kun små dryp som akutpakken.
Arkiv

Anæstesisygeplejerske Karina Krogh har lavet en video, der går viralt på Facebook, hvor hun kritiserer regeringens akutpakke.

Hun opfordrer sundhedsminister Sophie Løhde til at gøre noget, før sundhedsvæsenet bryder sammen.

Krogh har arbejdet som sygeplejerske i mere end 20 år og oplever en hverdag, hvor læger og sygeplejersker flygter til privathospitaler, hvilket kun er blevet forstærket efter akutpakken.

Hun frygter, at problemerne kun vil vokse sig større, da der i akutpakken er afsat to milliarder kroner over to år til blandt andet at nedbringe de lange ventetider, hvilket betyder, at det personale, der har skreget på nye kolleger, skal operere tre procent flere næste år – på landsplan.

Karina Krogh mener, at det ensidige fokus på at producere og på at være så resultatfokuseret gør hende bekymret for det, der er tilbage, og de patienter, der ikke passer ind på privathospitaler.

Karina oplever, at flere af hendes kollegaer skifter til det private sundhedsvæsen, da byens største privathospital udvider. Dette og de ringe arbejdsforhold, i forhold til en stilling i det private, har fået hende til at overveje at opsige sin egen stilling.

Del |

Kilde: Tv2 Nord
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder