MinByAalborg.dk

Nordjysk uddannelse skal forhindre hackerangreb – samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv.

4 marts, 2023 | 12:00
- Af Redaktion
Ny nordjysk IT-uddannelse skal uddanne fremtidens IT-sikkerhedseksperter og komme hackerangreb til livs.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Aalborg Universitet og Tech College i Aalborg går sammen om at skabe en ny IT-uddannelse, som skal bidrage til at mindske antallet af hackerangreb i Danmark, skriver Tv2Nord.

Den nye uddannelse er en to-årig erhvervsakademiuddannelse og vil have fokus på cybersikkerhed. Den er skabt på baggrund af behovet for flere IT-sikkerhedsspecialister i Danmark og vil tage imod de første studerende til september.

Der vil være 20 studiepladser på den nye uddannelse, og den vil blive tilbudt på både Aalborg Universitet og Tech College. Uddannelsen vil have et praktisk fokus og vil udstyre de studerende med de færdigheder og viden, der kræves for at arbejde med cybersikkerhed i praksis.

Målet med uddannelsen er at uddanne IT-specialister, som kan bidrage til at forbedre cybersikkerheden i Danmark og forebygge hackerangreb. Ifølge Berlingske har Danmark i 2020 oplevet en stigning i antallet af hackerangreb på 35 procent sammenlignet med året før, og derfor er der et stort behov for at øge antallet af IT-sikkerhedsspecialister i Danmark.

Tech College og Aalborg Universitet har samarbejdet om udviklingen af uddannelsen og har arbejdet tæt sammen med en række virksomheder og organisationer for at sikre, at uddannelsen er målrettet de behov, som eksisterer i erhvervslivet.

Den nye uddannelse har allerede vakt interesse blandt både virksomheder og kommende studerende. Tech College og Aalborg Universitet forventer, at uddannelsen vil have en positiv indvirkning på cybersikkerheden i Danmark og bidrage til at forebygge hackerangreb i fremtiden.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Tv2Nord
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt