Det er et spørgsmål om tid, før unge ulve rammer Nordjylland

4 marts, 2023 | 16:00
Der er muligvis flere ulve på vej mod Nordjylland, fortæller leder af national ulverovervågning.
Josh Felise - Unsplash

Nordjylland har to enlige hanulve, som ikke bliver fædre i år. En i Lille Vildmose og en tæt på Skagen. Derfor ser vi ikke nyfødte ulve i Nordjylland i år. Dog kan der komme hunulve fra syd, det er blot et spørgsmål om tid.

Kent Olsen, der er videnskabelig chef ved Naturhistorisk Museum og leder af den nationale ulveovervågning, forventer at danskfødte hunulve kommer til Nordjylland. Han fortæller, til Nordjyske, at det kan ende med at de finder sammen med de to hanner, der opholder sig i hvert sit territorium i Nordjylland.

Det er nu der er parringsperiode for ulve, nemlig fra slut februar til begyndelsen af marts, og så vil hvalpene højst sandsynligvis fødes i første uge af maj. Kent Olsen ville i 2022 ikke udelukke ulvehvalpenes ankomst i Nordjylland i år, men Limfjorden er en af forklaringerne på at dette ikke sker. Mange af de ulve der kommer til Limfjorden, ender med at bevæge sig sydpå igen.
Nordjylland har ellers nogle helt optimale levesteder for ulve, nord for fjorden, og derfor kan det stadig ske at ulvene på en eller anden vis bevæger sig over Limfjorden på et tidspunkt.

På nuværende tidspunkt er der cirka 29 ulve i Danmark, og derudover vurderer Kent Olsen at hans halvt år gamle prognose stadig kan blive virkelighed. Nemlig at der om fem år vil være 100 ulve i Danmark, hvis folk ikke skyder dem.

Del |

Kilde: Nordjyske.dk
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder