34 tandlægeklinikker var udset af rumænske indbrudstyve i efteråret!

4 marts, 2023 | 18:00
I onsdags blev tre mænd idømt et års fængsel hver, for at have planlagt indbrud
Benyamin Bohlouli - Unsplash

I alt 34 tandlægeklinikker, spredt over Nord- og Vestjylland, blev i efteråret opsøgt eller observeret af tre rumænske mænd. Politiet mener, at deres klare hensigt var at bryde ind og stjæle tandlægeudstyr, hvilket var det mændene onsdag eftermiddag blev dømt for ved Retten i Holstebro.

De tre mænd rejste ind i Danmark i september 2022, og er ifølge anklageskriftet tiltalt for at finde og opsøge en række tandlægeklinikker, på systematisk og organiseret vis. De kiggede ind ad vinduerne og observerede mod klinikkerne, samt forsøgte at opbryde en dør, i mindst ét tilfælde.

Den 2. oktober blev de tiltalte anholdt af politiet, imens de var i København. Siden da har mændene siddet varetægtsfængslet.

De rumænske mænds færden er kortlagt ud fra gps, og ud fra at nogle politifolk har set dem. Det oplyser anklager Emil Bjerg Nyborg fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Mændene blev ikke dømt for forsøg på indbrud, men forsøg på at begå en ukendt antal indbrud på ikke nærmere defineret tidspunkt eller sted. De blev alle hver idømt et års ubetinget fængsel og udvist af Danmark med et seksårigt indrejseforbud.

Del |

Kilde: Nordjyske.dk
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder