MinByAalborg.dk

Aalborg Kommune rammes af store besparelser – konsekvenser for borgere og tjenester

3 marts, 2023 | 18:00
- Af Redaktion
Aalborg Kommune tvinges til at foretage store besparelser på skoler, kulturinstitutioner og sociale ydelser i bestræbelserne på at opnå en bæredygtig økonomi, og indbyggere opfordres til at engagere sig i debatten om, hvordan kommunen kan navigere gennem denne udfordrende tid.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Aalborg Kommune er ligesom mange andre af landets kommuner ramt af en stram økonomisk situation, der kræver stadige besparelser for at balancere budgettet og sikre en bæredygtig fremtid.
Aalborg Kommune kigger ind i en fremtid med store besparelser på grund af en stram økonomisk situation, som har ramt mange kommuner i hele Danmark. Et par af hovedårsagerne til den stramme økonomi er en historisk høj inflation samt faldende tilskud fra staten, som har ført til, at kommunerne er nødt til at finansiere flere opgaver og tjenester med færre midler.

Den økonomiske situation blev for alvor forværret af COVID-19-pandemien, som også har medført øgede udgifter til sundhed og sociale ydelser, samtidig med at indtægterne er faldet som følge af nedlukninger og lavere aktivitet i samfundet. Derudover har kommunen også oplevet en række udfordringer på andre områder, såsom stigende udgifter til det specialiserede område.

Besparelserne skal ske årligt hen over de næste tre år, så kommunen samlet set rammer en reduktion på 2,5 procent af driften i 2026. Det Udvidede Økonomiudvalg i Aalborg Kommune ønsker nu at modtage løsningsforslag fra de politiske udvalg i byrådet om, hvor der kan skæres ned i Budget 2024-2027.
De politiske udvalg vil starte gennemgangen af deres områder i marts og komme med forslag til besparelser i august. Under budgetprocessen vil borgere og medarbejderudvalg blive inddraget i debatten og give deres input.

Den endelige beslutning vil blive truffet i september under forligsforhandlingerne, og det endelige budget vil blive vedtaget den 11. oktober 2023.
For at imødekomme en strammere økonomi kan Aalborg Kommune altså komme til at iværksætte en række besparelser og effektiviseringer, herunder nedskæringer i personale og tjenester samt have fokus på at reducere omkostninger og øge effektiviteten.

Besparelserne vil påvirke mange forskellige områder i kommunen og kan have betydelige konsekvenser for mange af kommunens borgere.

I mellemtiden opfordrer kommunen også borgere til at bidrage til debatten og komme med deres ideer til, hvordan kommunen kan navigere gennem den stramme økonomiske situation på en måde, der tager mest muligt hensyn til borgere og tjenester.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Nordjyske
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt