MinByAalborg.dk

Ny plan for busrute mellem Mors/Thy og Aalborg

26 februar, 2023 | 10:00
- Af Redaktion
En ny plan for Bus 970X skal gøre det muligt at tage bussen til Aalborg fra Nykøbing og Thisted med afgange en gang i timen.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Fra 2024 bliver det efter planen muligt at tage bussen til Aalborg fra Nykøbing og Thisted med afgange en gang i timen. Det skriver Nordjyske.

Planen for timedriften er en del af Nordjyllands Trafikselskabs plan Fremtidens Kollektive Trafik.
– Den plan siger vi ja til. Timedriften vil forbedre unge fra Mors’ muligheder for at benytte uddannelsesinstitutioner uden for øen. Samtidig vil den også kunne rette op på nogle af de nedskæringer på de kommunale ruter, vi har været tvunget til at foretage, og som i øvrigt er ude i høring igen lige nu, siger udvalgsformand Meiner Nørgaard (DD) til Nordjyske.
I dag er der på hverdage 11 gennemgående afgange mellem Nykøbing-Thisted-Aalborg, men i seks af dem, er det nødvendigt at benytte sig af Bus 940X mellem Nykøbing og Thisted. Men med den nye plan er det hensigten at lade Bus 970X køre hele strækningen i dag- og aftentimerne med en times intervaller.

Busruten udvides
I forbindelse med den nye plan bliver ruten til gengæld 12 minutter længere. Det skyldes, at der etableres flere stoppesteder på ruten, så ruten bliver tilgængelig for flere.
Ifølge Nordjyske er der i Nykøbing kig på stop ved Nykøbing Hallen, Limfjordsvej og Rogalandsvej i Morsø Food Park. Desuden i Erslev og Øster Jølby foruden de nuværende stop.

Fremtidens Kollektive Trafik
Fremtidens Kollektive Trafik, som er Nordjyllands Trafikselskabs fremtidige plan, lægger dog ikke kun op til udvidelser af afgange og busruter. Flere lokale ruter bliver indskrænket, hvor der i stedet vil blive henvist til Plustur og Flextur.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Nordjyske
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt