Partiformand i Aalborg kritiserer borgmesterens strategi

25 februar, 2023 | 14:00
Formanden for SF i Aalborg kritiserer borgmesterens håndtering af sine sager. Han er ikke tilfreds med hans kommunikationsstrategi og kalder det et problem for demokratiet.
Borgmester Thomas Kastrup-Larsen Aalborg Komunne Foto: Lars Horn / Baghuset Dato: 09.06.22

Formanden for SF i Aalborg, Peter Larsen, er ikke tilfreds med borgmesters kommunikationsstrategi. Han er træt af, at diskussioner blandt borgere og politikere starter med, at borgerne fortæller, hvor utilfredse de er med politikernes håndtering af borgernes penge på. Det skriver Nordjyske.

– Det er et kæmpestort problem for demokratiet
I et interview med Nordjyske forklarer Peter Larsen, hvordan borgmesterens behandling af en sag som støtten til TV2 Nord påvirker politikken og borgernes tillid til politikerne.

– Senest med sagen om støtten til TV2 Nord. Her skal jeg starte med at forklare sagen, for problemet er, at når borgmesteren træffer en beslutning, som der ikke er fuld åbenhed omkring, så skelner borgeren ikke mellem, hvem der har truffet beslutningen. Så er det hele kommunen, de mister tilliden til.

– Det er et kæmpestort problem for demokratiet, for borgerne og os som politikere. Det fjerner fokus fra det, som det skal handle om. Nemlig at diskutere politik og løsninger for Aalborg Kommune, siger Peter Larsen til Nordjyske.

Har ikke ønsket at stille op til interview
Ifølge Nordjyske har de i flere tilfælde forsøgt at få borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) til at svare på nogle spørgsmål angående støtten til TV2 Nord. Men han har ikke ønsket at svare på konkrete spørgsmål om sagsgangen.

Peter Larsen ser dette som en af årsagerne til den dybe mistillid, der opstår blandt borgere og politikere.

– Jeg synes, det er rimeligt, at man graver i, hvad borgernes penge er blevet brugt på. Men det kan ikke nytte noget, at man lukker ned og ikke vil svare. Jeg kan mærke den her mistillid i rigtig mange sammenhænge, og skal man den til livs, kræver det, at man stiller sig frem og svarer på de spørgsmål, som vi i byrådet og andre måtte have, siger han til Nordjyske.

Stadig tillid til borgmesteren

Når Peter Larsen går ud med sin kritik om borgmesteren, så er det ikke på grund af politikken. Det er borgmesterens kommunikationsstrategi, som han er imod, da den danner negative konsekvenser for hele byrådet og demokratiet.

– Det er svært for os at pege på andre end den socialdemokratiske borgmester, men jeg synes, det er dumt rent kommunikationsmæssigt og strategisk, at man har den her tavshed. Jeg tror simpelthen, man har undervurderet konsekvenserne af den strategi, siger Peter Larsen til Nordjyske.

Del |

Kilde: Nordjyske
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder