Aalborg-virksomhed vil styrke folkesundheden

25 februar, 2023 | 18:00
WellB - tidligere Mindstep Care - vil i det kommende år udvikle sig til et landsdækkende aktivitetstilbud, der skal forbedre danskernes fysiske, mentale og sociale sundhed

Langt de fleste danskere vil i løbet af 2023 kunne få tilbud om et kæmpe katalog af forskelige fritidsaktiviteter, der kan forbedre både deres fysiske, mentale og sociale sundhed.

Mindstep Care skruer nemlig voldsomt op for ambitionsniveauet og skifter ved samme lejlighed navn til WellB. Hidtil har trivsels-virksomheden i Aalborg koncentreret aktiviteterne omkring Nordjylland, Odense og København, men målet for det nye WellB er at blive landsdækkende inden udgangen af 2023 og herved opfylde rollen som Danmarks private forebyggende sundhedsvæsen.

Bag satsningen står ny kapital og ledelsesengagement fra to kendte erhvervsfolk, der personligt har haft betydningen af et godt og sundt helbred helt inde på livet. Det er Lars Braun Nielsen, der er indehaver af en række firmaer i Aalborg, og som for et års tid siden solgte virksomheden LBN Medical til en amerikansk kapitalfond. Det har givet ham en frihed til at engagere sig i det, han brænder mest for, og han er i dag administrerende direktør for WellB. En anden ny investor er den tidligere skibsreder, Lars Juhl, der levede et liv i overhalingsbanen, indtil han i en alder af blot 43 år faldt om på stuegulvet med et hjertestop. Han overlevede og tog sit liv op til en grundig revision. Siden har han blandt andet skrevet bogen “Mit navn er Lars Juhl, og jeg har fucket mit liv op”, og han er i dag ledelsescoach og følger sit kald i livet, der er at inspirere og motivere mennesker til at genoprette balancen i alle livets forhold.

Konceptet for WellB er, at en virksomhed eller institution kan tegne et abonnement for et fast månedligt beløb per medarbejder, og herefter får medarbejderne fri adgang til et bredt spektrum af sundhedsfremmende arrangementer og aktiviteter. Det kan være yoga, film, koncerter, foredrag, spinning, crossfit, workshops, stress-forebyggelse, mountainbike, kostvejledning, mental ro, konflikthåndtering og meget mere. Altså en bred vifte af tilbud, der tilsammen inkluderer alle de menneskelige behov for fysisk sundhed og mental velvære. Og tilbud, der henvender sig til alle virksomhedens medarbejdere og samtidig giver den enkelte plads til et personligt valg.

– I næsten alle danske virksomheder er der medarbejdere, der har problemer med stress, svær overvægt, dårlig form, ensomhed og dårlig trivsel. En undersøgelse har eksempelvis vist, at 58 procent af alle danskere ikke lever op til WHO´s minimumsanbefalinger for fysisk aktivitet. Det kan få katastrofale konsekvenser for den enkelte og medføre et kæmpe ressourcetab for virksomheden. Vores tilbud er en holistisk løsning, der kan gøre en positiv forskel overfor alle disse former for mistrivsel. Visionen er at knække kurven for sygemeldinger og stress. Vi vil give hver enkelt medarbejder et bedre og sundere liv og herved forbedre sygefraværsstatistikken og på sigt aflaste det danske sygehusvæsen, fortæller Lars Braun Nielsen.

– Langt de fleste medarbejdere i danske virksomheder har en meget positiv holdning til at ændre på livsstilen, og de mener, at sundhed og velvære burde integreres og kultiveres i arbejdspladsen. Mulighederne for at ramme alles præferencer er dog ofte både komplicerede og bekostelige, og derfor sker der som regel ingenting. Det er lige præcis det, vi nu laver om på, slutter Lars Braun Nielsen.

WellB´s historie går tilbage til 2005 i Aalborg og blev grundlagt af Søren Dige. Han droppede tidligere en karriere som ejendomsmægler og dannede herefter NLP-kursus-virksomheden Mindstep. Senere kom der flere aktiviteter som stressforebyggelse og trivselsskabelse til i programmet, og firmaet blev i 2018 opdelt i to, hvor Mindstep blev en ren NLP-virksomhed, og Mindstep Care blev et nyt selvstændigt firma primært baseret på trivselsaktiviteterne. Det er Mindstep Care, der nu under navnet WellB skal blive landsdækkende.

Del |

Kilde: WellB
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder