17 elever udmeldt på 17 dage på skole i Aalborg Kommune

24 februar, 2023 | 07:00
To skoler i Aalborg Kommune skal sammenlægges, men planerne har fået modstand fra elever og forældre
Kilde: Billedarkiv

Siden nyheden om sammenlægningen af Byplanvejens Skole og Seminarieskolen, har én elev om dagen meldt sig ud på Byplanvejens skole. Det fortæller Nordjyske.dk den 23. februar.

Utilfredsheden med sammenlægningen havde vist sig før. Den 7. februar var omkring 100 mennesker mødt op til demonstration mod lukningen af Byplanvejens skole. Allerede her varslede eleverne, at de ikke ville være en del af sammenlægningen.

– Halvdelen af vores klasse vil skifte til en helt anden skole, hvis det ender med, at Byplanvejens Skole lukkes. Der er jo en grund til, at så få elever vil gå der (på Seminarieskolen red.). Vi har hørt ret dårligt om Seminarieskolen, fortalte fire elever fra 7. A til Nordjyske.

At folk er utilfredse med beslutningen, kommer ikke bag på rådmanden for børn- og ungeforvaltningen i Aalborg Kommune, Morten Thiessen (K).

– Der har været en træls tone om, hvordan Seminarieskolen har været, og derfor undrer det mig ikke. I Børn og Unge har vi den værdi, at der ikke er nogen børn, der er forkerte. Der er ingen, vi ikke vil være sammen med. Men den følelse kan man godt få, når man hører, hvordan folk taler om sammenlægningen, fortæller han til Nordjyske.

Han håber, at eleverne og forældrene vil arbejde for at få de ting ved Byplanvejens skole, som de er glade for, med over til Seminarieskolen. Og han mener også, at det er sandsynligt, at man vil lykkes i det, siden Byplanvejens Skole er dobbelt så stor.

Han mener heller ikke endnu, at udmeldingerne er af et omfang, som kan kaldes et problem, og han støtter op om friheden til selv at vælge skole. Han indrømmer dog at de kan stå overfor et problem, hvis udmeldingerne fortsætter.
– Men ikke et problem, som vi ikke kan klare.

Del |

Kilde: Nordjyske
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder