Udsattes kæledyr får hjælp på mobil dyreklinik – betal, hvad du kan

23 februar, 2023 | 16:00
Når Frynseklinikken kommer forbi byen, kan borgere på overførselsindkomst få undersøgt deres dyr uden at få presset økonomien.
Andrew S - Unsplash

TV 2 Nord kunne d. 21. februar fortælle om Frynseklinikken, der samme dag gav Aalborgs udsatte borgere mulighed for at få deres kæledyr undersøgt.

Frynseklinikken er nemlig en mobil dyreklinik, og tirsdag formiddag kom den forbi Aalborg. En af dyrepatienterne var Olex, som blev tjekket af dyrlægen. Olex’ ejer, Peter Strøm, lovpriser konceptet.

– Selve konceptet i, at man kan komme ind med sit dyr med de midler, man har, er fantastisk. Hos normale dyrlæger forlanger de flere tusinde kroner med det samme, når man forlader butikken, hvilket vi ikke har kunnet, fortæller han til Tv2Nord

Konceptet går nemlig ud på at lave et tilbud til borgere på overførselsindkomst, hvor princippet i Frynseklinikken hedder ’betal, hvad du kan’.

Det kræver også en portion tillid til brugerne, da de må stole på, at folk rent faktisk betaler det de kan, og ikke ”bare” det, de vil. Men de tjekker dog folks indkomster, da målgruppen er folk på overførselsindkomster.

Frynseklinikken har tre mobile dyreklinikker og bliver finansieret gennem private donationer. De kører gennem forskellige dele af Danmark, og man kan på deres hjemmeside tjekke, hvornår de kommer til en by nær en selv.

Vil du hjælpe med at holde frynseklinikken kørende? så følg dette link https://dyrevaernet.dk/saadan-kan-du-stoette/

Del |

Kilde: Tv2Nord
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder