Nordjyske Babeth skal repræsentere Danmark til VM på skøjter

23 februar, 2023 | 20:00
Babeth Hansson-Østergaard tager forlænget vinterferie fra gymnasiet, så hun kan deltage i VM i kunstskøjteløb for juniorer som den eneste fra Danmark.
Karl Hornfeldt - Unsplash

Babeth Hansson-Østergaard er det eneste danske navn på listen af deltagere, når hun om få dage skal til VM i kunstskøjteløb for juniorer. Det fortæller TV 2 Nord den 23. februar.

Konkurrencen foregår i Calgary i Canada fra den 27. februar til den 5. marts. Derfor er det blevet til en forlænget vinterferie for Babeth, der skal balancere både at være en 16-årig elev på HTX i Frederikshavn og blandt top 50 af bedste junior-skøjteløbere på verdensplan.

Babeth er bare 16 år, men har allerede stået på skøjter det meste af hendes liv. Drømmen om VM har også været der det meste af hendes tid på isen, da hun allerede som fire-årig begyndte at gøre alvor af træningen.

– Siden jeg var lille, har jeg ønsket at komme til VM, så det er en drøm, der går i opfyldelse, siger Babeth Hansson- Østergaard til TV 2 Nord.
Babeth har også opbakning fra foreningen, Skøjte og Sportsforening Nord, hvor formanden Rebekka Holm er stolt over at Babeth skal til VM. Hun understreger også overfor TV 2 Nord, at selvom Babeth får det til at se ud som en leg, skal man ikke tage fejl af, at det har kostet hårdt arbejde at komme dertil.

Alt det hårde arbejde har også betydet, at det er i skøjtehallen i Frederikshavn, hvor Babeth har brugt det meste af sin fritid. Hun prøvede også pardans, ballet og gymnastik, men der var ikke noget, der holdt ved som skøjteløb. Selvom hun har investeret meget tid og arbejde i sporten, er hendes primære fokus at få en god oplevelse til VM.

– Mit mål er, at jeg skal smile, når jeg går af isen, for det er en stor oplevelse, som jeg bare gerne vil kunne huske tilbage på som en god ting, siger Babeth Hansson- Østergaard til TV 2 Nord.

Del |

Kilde: TV 2 Nord
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder