MinByAalborg.dk

20-årig mand gik amok: Trusler og vold mod lærere på nordjysk efterskole

23 februar, 2023 | 05:31
- Af Redaktion
Sidste år gik en mand amok inde på Ranum Efterskole, da politiet ikke ville køre ham hjem efter en bytur. På skolen slog han lærere, truede elever, satte ild til en vasketøjskurv og forsøgte at stjæle en brandbil. Tirsdag modtog han sin dom.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

I oktober sidste år blev Ranum Efterskole udsat for et kæmpemæssigt drama, da en 20-årig mand påsatte en brand, udøvede vold mod lærere og brandmænd og truede elever, der befandt sig på efterskolen. Hele dramaet startede, da politiet ikke ville køre ham hjem efter en bytur.
Tirsdag blev den 20-årige estiske mand idømt et års fængsel, hvoraf ni måneder blev gjort betinget, samt en advarsel om udvisning for dramaet på efterskolen, oplyser anklager Katja Gram. Det skriver Nordjyske.

Politi ville ikke køre taxa
Hændelsen fandt sted d. 16. oktober sidste år. Det var midt om natten mellem klokken 01.30 og 2.10.
Tidligere på aften havde den 20-årige været på værtshus og var på vej hjem. Af uvisse årsager valgte han at ringe til 112 for at få politiet til at køre ham hjem. Det afslog alarmcentralen naturligvis, men her slog det klik for manden.
Samtalen gik fra at være høflig og rolig til, at den 20-årige skiftede karakter under to efterfølgende opkald til 112. Her truede manden med at gå ind på Ranum Efterskole og begynde at skyde eleverne.

Politiet reagerede prompte, og der blev sendt syv patruljer mod efterskolen.

Brand, vold og trusler
Ifølge Nordjyske gik den 20-årige mand ind på efterskolen, hvor han satte brandalarmen i gang og satte ild til viskestykker i en vasketøjskurv i køkkenet.

På trods af at det var efterårsferie, var der få elever på efterskolen. De blev vækket af brandalarmen og ringede til en lærer, der boede tæt på efterskolen.

Da læren ankom blev han mødt af den 20-årige mand, der slog ham tog gange i hovedet.

Efterfølgende mødte den 20-årige to elever, hvor han sagde, at der var en bombe på skolen.

Forsøgte at stjæle brandbil
Herefter gik manden udenfor, hvor brandvæsnet var ankommet, hvorefter han gik over og slog to brandmænd.

Han gik derefter hen til brandbilen, som stadig stod tændt, og forsøgte at komme væk i brandbilen. Dog reagerede brandmændene hurtigt og fik hevet nøglen ud af tændingen.

Brandmændene fik efterfølgende fat i den 20-årige og foretog en civil anholdelse, indtil politiet kom frem og anholdte manden.
Nordjyske oplyser, at der under retssagen ikke kom nogen logisk forklaring på, hvorfor det gik så galt – udover at den 20-årige bare gerne ville køres hjem, og at han blev sur, da alarmcentralen ikke ville hjælpe ham.
Den 20-årige valgte at tage imod sin dom.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Nordjyske
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt