MinByAalborg.dk

Taskforce nedbringer sygefravær på nordjyske sygehuse

22 februar, 2023 | 06:00
- Af Redaktion
Trivsel og åbenhed er en del af succesen bag Region Nordjyllands initiativ.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

I Nordjylland har man tilsyneladende fundet opskriften på at nedbringe det ellers høje sygefravær på regionens sygehuse.

Her har man nedsat en særlig taskforce, der blandt andet afholder samtaler med de sygemeldte medarbejdere:

– Når vi får folk til at vende tilbage på arbejdet, opstår der god og nærværende ledelse. Der opleves en højere trivsel, fordi der kommer flere ressourcer til kerneopgaverne, siger arbejdsmiljøkonsulent Bo Larsen til DR.

Og ifølge Trine Toldbod, der er tillidsrepræsentant for sygeplejerskerne på Intensiv Afdeling R på Aalborg Universitetshospital, er det ikke kun de individuelle samtaler, der er grund til succesen:

Taskforcen har hjulpet os med at bryde tabuet om sygefravær, så det er blevet en fælles sag at få det bragt ned, siger hun til DR.dk og fortsætter:

– Det betyder, at vi har fået mere tid til kerneopgaverne. Vi mærker, at der er flere folk på vagt, så vi får mere ro på til at passe patienterne, fortæller hun.

Halveret på ét år

På Intensiv Afdeling R er sygefraværet halveret det seneste år og ifølge ledende oversygeplejerske Signe Kragelund, er der en bedre stemning i afdelingen nu:

– Når vi arbejder med arbejdsmiljøet, får vi skabt en kultur, hvor man er glad for sin arbejdsplads, og det rygtes ude i huset, at det er godt at gå på arbejde her, fortæller hun til DR.

Når Region Nordjyllands taskforce bliver indsat, falder fraværet ifølge DR med syv arbejdsdage om året pr. medarbejder, og der er indtil videre gennemført 40 forløb.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Dr.dk
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt