Kommunen vil fjerne fredskov til fordel for ny genbrugsplads

22 februar, 2023 | 22:00
Aalborg Forsyning og Nordværk I/S står sammen i projektet om at få en synergi mellem genbrugspladsen og forbrændingsanlægget, men det lægger en fredskov i vejen for
Matthew Smith - Unsplash

I 1980’erne blev der plantet 8 hektar fredskov, som den dag i dag skal vise sig at være et problem for ”fremtidens genbrugsplads”.
For 283 mio. kr., vil Aalborg Forsyning og Nordværk I/S samle de centrale aktører og faciliteter for affaldsbehandling på samme lokalitet i Aalborg Øst.
For at genbrugspladsen kan blive en realisering, skal der ske en ophævelse af fredskovspligten i henhold til skovloven, og det har kommunen søgt Miljøstyrelsen om.
Næstformand i by- og landskabsudvalget Lisbeth Lauritsen (S) udtaler til Nordjyske: ”Vi har ansøgt om at få ophævet det fredskov, der ligger på det areal, der ligger lige ved siden af Nordværk ude i Aalborg Øst. På nuværende tidspunkt arbejder vi stadigvæk med det, men vi har fået et udkast til en afgørelse, hvor vi får afslag”. Hun er også formand for Nordværk I/S, som ejes af flere nordjyske kommuner, deriblandt Aalborg.

Det er ærgerligt
Flere beboere i området har protesteret, og der er udsigt til afslag, hvilket ærgrer Lisbeth Lauritsen, fordi genbrugspladsen, hvilket kommunen også har understreget, er en vigtig del af ressourceparken.
”Hvis det ender med den afgørelse, så er jeg da rigtig ærgerlig over det, fordi det netop kan skabe den der synergi mellem genbrug og genanvendelse på vore affaldsenergianlæg og så en genbrugsplads lige ved siden af. Det ville give så god mening at gøre” fortæller Lisbeth til Nordjyske.

Selvom det kun er et udkast til en afgørelse, bør de kigge efter en ny placering til en genbrugsplads. Nordværk var egentlig valgt netop for at tænke nye tanker på områder og undgå kørsel med affald.

Sat i bero
Sagen trækkes i langdrag, og ifølge Lisbeth har Miljøstyrelsen lange sagsbehandlingstider. Der er allerede gået over et år på udkastet til en afgørelse, og derfor er det svært at vide, hvornår der er svar.

Del |

Kilde: Nordjyske
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder