MinByAalborg.dk

1700 år gammelt Jernalderfund udgraves foran museumsgæster

22 februar, 2023 | 16:00
- Af Redaktion
Museumsgæster på Vikingemuseet Lindholm Høje kan komme helt tæt på en udgravning af 1700 år gamle jordklumper, som er fundet ved Vaarst i 2018.
Info:
Trnava University - Unsplash

I disse dage bliver cirka 1700 år gamle jordklumper undersøgt og udgravet foran museumsgæster på Vikingemuseet Lindholm Høje. Det skriver TV2 Nord.

Affekterne er blevet fundet ved en udgravning ved Vaarst syd for Aalborg i 2018. Siden da er de blevet forseglet i gips, men nu skal fundene fra Jernalderen udgraves og undersøges.
– Det er fuldstændigt enestående. Ikke bare for Nordjyske Museer men også på landsplan. I min karriere er det eneste gang, vi har fået et fund ind af den her karakter, siger Torben Sarauw til TV2 Nord, der er afdelingsleder for arkæologi ved Nordjyske Museer.
Udgravning foran museumsgæster
Udgravningen foregår foran Vikingemuseet Lindholm Højes gæster, som kan følge med i den særlige proces. Og gæsterne kan ende med at være vidne til nogle helt ekstraordinære fund.
Tidligere er jordklumperne blevet røntgenfotograferet, og de billeder har vist, at der gemmer sig en stor smykkeopsats med dragtmåle og en halskæde.

Udgravningen foregår tirsdag til torsdag i tidsrummet 10.00 til 15.00 på Vikingemuseet Lindholm Høje.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: TV2 Nord
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt