MinByAalborg.dk

Otto gav storm eller tæt på i stort set hele Danmark: – Det ser vi ikke så tit

21 februar, 2023 | 18:00
- Af Redaktion
Det er ikke så ofte, at man ser storm eller tæt på storm udover hele landets vindstationer, fortæller klimatolog.
Info:
Torsten Dederichs - Unsplash

Nordjyske kunne mandag fortælle, hvordan Otto var lidt ud over det sædvanlige.

Otto har nemlig lavet storm i stort set hele Danmark.
– Der er faktisk registreret vindstød af storm eller tæt på storm ved stort set alle målestationer i landet. Det ser vi ikke så tit, siger han i en pressemeddelelse fra DMI mandag eftermiddag.

Selvom Otto altså har fået blæst jævnt over Danmark, bliver den kategoriseret som en regional klasse 2 storm ud fra DMI’s definitioner.

Det skyldes, at det kun var 10-30 procent af de kystnære områder, som fik storm i middelvind, hvor storm er defineret ved vindstød på 24,5 meter i sekundet. Det forklarer klimatolog Mikael Scharling, som har kvalitetssikret vindmålingerne og kategoriseret stormen Otto.

I den nordvestlige del af landet, hvor Otto ramte hårdest, nåede vindstødene orkanstyrke. Værst var det i Hanstholm, hvor vindstødene kom helt op på 38,1 meter i sekundet. Det blev til en middelvind i byen på 27,3 meter i sekundet.

På den måde er Otto også en sædvanlig storm, hvor man ser den kraftigste vind langs kysterne, og en middelvind under storm inde over landet de fleste steder, fortæller Mikael Scharling.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Nordjyske
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt