MinByAalborg.dk

Læsø får det første digitale nærhospital i Nordjylland

20 februar, 2023 | 08:00
- Af Redaktion
I fremtiden skal det efter planen udbredes til hele Nordjylland for at spare tid for både patienter og personalet, men starten bliver på Læsø.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Tv2Nord bragte d. 15. februar historien om Nordjyllands første digitale nærhospital.

Det bliver det første i Nordjylland, men med tiden er det meningen, at det skal bredes ud i hele landsdelen.

Til at starte med er det altså Læsø, der får et digitalt nærhospital. Det bliver igennem en telemedicinsk enhed i Vendsyssel, har Region Nordjylland oplyst i en pressemeddelelse.

Mere simpelt betyder det, at Læsøs borgere kan blive tilbudt en videokonsultation med en læge eller sygeplejerske fra sygehuset. Det betyder altså, at de slipper for at tage færgen ind til Hjørring, når det ikke er akut lægehjælp, de har brug for.

Der er dog ikke mangel på praktiserende læger på Læsø, men der er nogle ting, som det er sygehuset, der skal tage sig af, forklarer borgmester Tobias Birch Johansen (V).

– Det kan vi nu håndtere uden at forlade øen, og det kan være en kæmpe fordel for borgerne, at de ikke skal bruge en halv eller hel dag på at få svar på en prøve eller tage en opfølgende snak med en læge fra sygehuset, siger borgmesteren til Tv2Nord.

Fremtidsudsigterne
Erfaringerne, der bliver gjort sig på Læsø, skal tages i overvejelse, når projektet udbredes til flere kommuner i Vendsyssel. Alle nordjyske kommuner, praktiserende læger og Region Nordjylland har også allerede søgt om støtte til at oprette de digitale nærhospitaler til hele Nordjylland.

– Der bliver flere ældre borgere de kommende år, og mange af dem får kroniske lidelser. Derfor er det afgørende, at vi får sat strøm til udviklingen af de digitale sundhedstilbud, for ellers sander hospitalerne til med ambulante behandlinger. Både for patienter og personale kan det give nogle langt mere effektive og gode forløb med høj kvalitet, siger regionsrådsformand i Region Nordjylland Mads Duedahl (V), Tv2Nord.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Tv2 Nord
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt