Unikt minetog fra Mønsted er sat til salg

18 februar, 2023 | 08:00
Mange gæster har kørt den korte tur fra perronen ved Mønsted Kalkværk ned i kalkgruberne, men nu skal minetoget videre og er sat på auktion.

Mønsted Kalkgruber, vest for Viborg, er verdens største kalkgruber, hvor der i mange århundreder er blevet brudt kalk. Gruberne har igennem de sidste 25 år været et velbesøgt turistmål, hvor folk er kommet for at se de helt unikke og menneskeskabte kalkgruber. Kalkgruberne er også kendt for et miljø, som er helt perfekt som overvintringssted for flagermus og til modning velsmagende grubeoste.

Det helt unikke minetog, som nu er sat på auktion, har siden sin ankomst i 2011 været en stor del af oplevelsen for mange gæster i Mønsted Kalkgruber.

Direktør hos den populære attraktion, Tina de Linde, oplyser: ”Mønsted Kalkgruber har igennem de sidste år oplevet en positiv udvikling i antallet af besøgende. I samme periode har minetoget ikke kørt, og med udviklingen i antallet af gæster, vil det give praktiske problemer med togets kapacitet. Hvis mange går forgæves, så bliver det en dårlig oplevelse for alle.”

Tina de Linde tilføjer: ”Der er rigtig mange gode timer og oplevelser tilbage i toget, så det er vores oprigtige ønske, at toget må komme på skinner igen!”

Der afholdes eftersyn med mulighed for besigtigelse af minetoget onsdag den 15. marts kl. 10-15 hos Mønsted Kalkgruber, Kalkværksvej 8, DK-7850 Viborg.
Selve auktionen med toget fra Mønsted Kalkgruber slutter mandag den 20. marts kl. 20.00.

Læs alle detaljer, se fotos og video med minetoget under auktion 8452 via websitet: www.campenauktioner.dk.

Del |

Kilde: Campen Aktioner via Ritzau
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder