MinByAalborg.dk

Geodatastyrelsen vært til møde med repræsentanter fra hele verden

18 februar, 2023 | 14:00
- Af Redaktion
Geodatastyrelsens kontor i Nørresundby skal være scenen for det årlige møde, når repræsentanter fra 25 forskellige nationer skal sikre standarden for søkort.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Hvert år mødes repræsentanter fra 25 forskellige nationer og arbejder på at sikre, at officielle elektroniske søkort (ENC) er tilgængelige til søs i hele verden. Aalborg er blevet vært til det næste møde, som finder sted fra den 21.-23. februar.

Arbejdsgruppen hedder intet mindre end Worldwide Electronic Navigational Chart Database Working Group, og har i de sidste år fokuseret på at udvikle og implementere en ny standard af elektroniske søkort, som bliver introduceret i 2026.

Mødet bliver på Nørresundby-kontoret, hvor Geodatastyrelsen holder til. Geodatastyrelsen er hvad der i gamle dage blev kaldt det Danske Søfartskontor, og som har eksisteret i mere end 250 år. Det er kontoret i Nørresundby, hvor alle danske og grønlandske kort bliver til.

På baggrund af deres store erfaring med at producere søkort, meldte Geodatastyrelsen sig om vært. Og de blev da også valgt som vært af den Internationale Hydrografiske Organisation (IHO).

Det er ikke simpelt at lave et søkort. Der er både mange trin og mange faggrupper, der er involveret. Først beslutter man rammen for områderne, der skal opmåles, og derefter sejler Forsvaret på togt for at opmåle dem. De indsamler dybdedata, som Geodatastyrelsen behandler og omsætter til søkort.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Geodatastyrelsen Via Ritzau
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt