Efter Corona: Turisterne er tilbage i Aalborg og Nordjylland

18 februar, 2023 | 12:00
Det er især de attraktioner, der henvender sig til børn, der er tilbage på samme niveau som før Coronakrisen. Nordjyske koncerthuse og teatre henvendt til de voksne mangler stadig lidt endnu.
Aalborg. Dato: 01.09.17 Foto: © Lars Horn / Baghuset.

En stor del af danskerne har vinterferie, og på det maritime oplevelsescenter Springeren i Aalborg er der også gæster, selv om der ikke er fyldt helt op.

Blandt gæsterne er Mathilde Nygaard og Callum Land sammen med deres nevø:

– Det er godt at komme ud og lave nogle ting. Det er godt at bevare historien, og lære ungerne om fortiden, så det er et godt sted at komme, fortæller Callum Land til TV2 Nord.
Og hun er ikke den eneste, der prioriterer at tage børnene med på tur. Springeren oplevede sidste år det største besøgstal i 20 år, og flere andre attraktioner henvendt til børn oplever det samme.
Ifølge direktøren for turistorganisationen Destination Nord, Tonny Thorup er der et tydeligt billede af, at børnene kommer i første række:
– Hvis man har en målgruppe, der hedder børn, så er det altså også lidt nemmere at lykkes. Vi skal jo prioritere pengene, og hvem prioriterer ikke sine børn først, hvis man lige som står med den dér 100 kroners lap, siger han til TV2 Nord.

Attraktioner henvendt til voksne halter efter

Også på landsplan er der fremgang med flotte besøgstal, der flere steder slog rekordåret 2019.

I Nordjylland er succesen for attraktioner henvendt til voksne dog mere blandet:
-Hvis man ser på overnatningsdelen, så slår vi jo alle rekorder, men hvis vi kigger ind mod den del af oplevelsesindustrien, som handler om attraktioner og kulturinstitutioner, så er det et mere broget billedet, siger Tonny Thorup til TV-stationen og fortsætter:
– Noget er godt, og noget er mindre godt
Hos Aalborg Kultur- og Kongrescenter (AKKC) har billetsalget været tilfredsstillende, selv man også her kan se en ændring i nordjydernes adfærd:

– Vi er blevet lidt mere villige til også at have vores fritid efter Corona. Jeg tror, vi er blevet lidt mere villige til også at have en hjemmeaften engang imellem, i stedet der altid skal opleves et eller andet, siger Christian Kjeldsen, kulturchef i AKKC til TV2 Nord.

Del |

Kilde: Tv2 Nord
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder