Børnene dominerer mange danske familiers tablets

18 februar, 2023 | 10:00
En ny undersøgelse viser, at hver femte families tablet bliver brugt mest af børnene i familien.
Gjensidige Forsikring Via Ritzau

Tabletten er efterhånden blevet fast inventar i de fleste danske hjem med børn. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige.

At det netop er børnefamilier, er ikke helt tilfældigt. Hver femte svarer nemlig i undersøgelsen, at det er dem i huset under 10 år, der oftest kaster sig over familiens tablet.

Fagchef for sundhed i Gjensidige, Louise Brix, råder til, at man prøver at undgå, at de mindste børn bruger hjemmets tablet mest. Det er ikke dårligt i sig selv at bruge en tablet, men man kan prøve at begrænse det.

– Børn kan få meget læring og underholdning ud af en tablet, men det kan være en fordel at have en klar aftale med sig selv og barnet om, hvor meget skærmtid, der er tilladt dagligt, siger hun.
Hun opfordrer også til, at man viser interesse for, hvad barnet laver foran skærmen. På den måde har man som forælder ikke kun en god føling med, hvordan børnene håndterer deres skærmtid, men det er også med til at opbygge en tillid, så børnene senere kan føle sig åbne om at tale om de både gode og dårlige ting, de kan møde på internettet.

Samtidig henviser Louise Brix til, at man ligesom i alle andre henseender agerer en god rollemodel for sine børn.

– Når man skal lære sine børn at have en sund kultur i forhold til brug af tablets og skærme, så er det enormt vigtigt, at man ikke selv sidder dybt begravet i sin egen telefon eller tablet.

Del |

Kilde: Gjensidige forsikring via Ritzau
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder