Trommeslager fra Aalborg fik overraskende venneanmodning, der boostede karrieren

17 februar, 2023 | 12:00
En besked fra Jokeren ændrede Jens Michael Østergaards karriere radikalt som blot 20-årig. Nu spiller han for flere kendte kunstnere.
David Martin - Unsplash

Denne artikel tager udgangspunkt i et portræt lavet af Tv2Nord

Den 29-årige aalborgenser Jens Michael Østergaard er vild med at slå på trommer. Så meget, at han næsten ikke kan holde armene i ro:

– Hvis jeg holder i et lyskryds, trommer jeg på rattet. Hvis jeg sidder ned, kører der altid en rytme på benene eller på bordet. Det er kun fordi, jeg ikke må larme nu, at jeg ikke gør det, siger han til TV2 Nord.

Siden han som syvårig fik sit første trommesæt og til i dag, er der sket rigtig meget i hans karriere. Jens Michael Østergaard spiller nu med store kunstnere som Branco, Xander, Sivas, Thomas Buttenschön, Artigeardit og ICEKIID.

Første professionelle tour setup

Allerede som 13-årig var han på sin første professionelle tour, da hans ven Pelle B. vandt MGP og spurgte Jens, om han ville med:
– Det var sindssygt at gå fra et øvelokale på danseskolen til pludselig at skulle ud sammen. Hold kæft, vi lærte meget af den tour, fortsætter Jens Michael Østergaard i interviewet med TV2 Nord.

Med Jokeren på tour

Det helt store gennembrud skulle dog vise sig at komme fem år senere. Til en opvarmningskoncert til Niarn var Jokeren blandt publikum og Jens Michael Østergaard bag trommerne.

Efter koncerten fik Jens en venneanmodning på Facebook fra Jokeren, der ville have ham med på sin tour:

– Jeg var helt rundt på gulvet. Det var surrealistisk. Han boede i København og havde været rapstjerne i 20 år. Jeg tænkte bare, at det ikke kunne passe, siger Jens Michael Østergaard.

På festivaljobs med de store kunstnere

I dag har han travlt og spiller med en lang række af stjerner: På travle dage i festivalsæsonen spiller han 2-3 jobs for forskellige kunstnere, heriblandt Artigeardit og Jimilian:
– Det er et cirkus, men det er grineren, når det lykkes. Der er det selvfølgelig vigtigt, at man ikke fucker sig selv op og tager ud og fester til afterparty efter hvert job. Jeg er altid ham den kedelige, siger Jens Michael Østergaard.
Begge kunstnere er begejstrede for at have Jens med på holdet:

– Han er fantastisk. Han har styr på det og er dedikeret. Det er trygt, når han er med, og han motiverer mig til at blive bedre, siger Jimilian Ismaili til TV2 Nord.

Hjælper unge i gang

På trods af de mange jobs, tager Jens Michael Østergaard sig også tid til at hjælpe de nye skud på stammen. Han fungerer som mentor for de to unge musikere Richard og Valdemar:
– Jeg er barn af, at nogen har taget mig under deres vinger, og det er helt naturligt for mig at give stafetten videre, slutter han i sit interview med TV2 Nord.

Del |

Kilde: Tv2 Nord
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder