Eleverne i Aalborg Kommune lærer at hjælpe klimaet i skoletiden

17 februar, 2023 | 18:00
Siden efteråret har elever i Aalborg haft gang i deres egne projekter i Naturfagsmaraton, og i løbet af de næste par dage kan de endelig vise dem frem for dommerne og hinanden.
Naturfagsmaraton i Hedensted, 9 skoler mødtes og dystede i natur og teknik Foto: Gorm Branderup www.SkaegogBallade.dk

Elever i Aalborg Kommune har de seneste uger beskæftiget sig med at finde løsninger på klima-problemerne, hvor de har haft travlt med alt fra isolering til upcycling. Det har ført til en række af forskellige opfindelser, som nu skal bedømmes i konkurrencen i Naturfagsmaraton.

Konkurrencen ønsker at sætte fokus på bæredygtighed og teknologiforståelse, og prøver at lade børn udforske, hvordan det er at arbejde undersøgende og tænke kreativt for at finde løsninger.

Det gør man blandt andet i et håb om, at det kan give flere lyst til at uddanne sig og arbejde indenfor feltet. Man skaber også opmærksomhed omkring nogle helt konkrete arbejdspladser og muligheder. Det gør man gennem at Naturvidenskabernes Hus, der står bag Naturfagsmaraton, sørger for samarbejdspartnere, som er rigtige virksomheder.

Ønsket om at uddanne flere indenfor det naturtekniske felt er ikke nyt.

”Der er en efterspørgsel på tekniske kompetencer, som kun bliver større med årene. Vi har brug for, at der er langt flere, som både kan og har lyst til at tilegne sig den viden, der kan være med til at løse nogle af samfundets fremtidige udfordringer – såvel som at omsætte dem i praksis”, siger Nicklas Prestegaard, afdelingschef for BMS’ ingeniørafdeling, som er en af Naturfagsmaratons samarbejdspartnere i år.

Del |

Kilde: Naturvidenskabernes Hus Via Ritzau
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder