Har mit kæledyr det for fedt? Her er dyrlægens tips til din hund eller kats optimale vægt

16 februar, 2023 | 07:00
Vi er formentlig bedre til at se kritisk på os selv i spejlet, før vi kaster blikket mod katten eller hunden. Men vægten har også en del i kæledyrets helbred. Her kan du få råd fra Royal Canins dyrlæge.
Krista Mangulsone - Unsplash

Det kan være svært at vurdere, om ens kat eller hund er overvægtig, eller måske synes man endda, at det kan se lidt sødt ud. Men det betyder ikke, at overvægten er harmløs.

– Et enkelt ekstra kilo på en kat kan svare til så meget som seksten ekstra kilo på et menneske, siger Karin Eliasson, dyrlæge hos Royal Canin.

Derfor kan det altså være en god ide at se til sit kæledyrs vægt.
Ifølge Royal Canin kan du gøre det ved at kigge efter taljen. Hvis dyret er i god form, bør man kunne se taljen oppefra, og fra siden skal maven spidse ind mod lysken. Brug hænderne, hvis dit kæledyr er langhåret.

Tips til gode vaner
1. Vej mad og portioner af:
Kæledyr skal ikke selv vurdere, hvor meget de skal spise. Hvis de får for stor en portion, vil de ofte alligevel spise det hele.

Man kan veje alt maden for dagen om morgenen, og så give det i portioner i løbet af dagen. Godbidder skal også trækkes fra maden for dagen, hvis man skal gå helt rigtigt til værks.

2. Motion:
Gå en tur og leg sammen. Det er vigtigt for dit kæledyrs helbred at få noget motion.
Man kan forbinde mad og motion ved at lægge mad i et foderlegetøj, så motionen får en motivation.

3. Forskelligt foder
Der er forskelligt foder til forskellige behov. Så når man kigger på foder, skal man tage hensyn til både racen, størrelsen, alder og om dyret er kastreret eller ej. Også aktivitetsniveau og om det er et inde- eller udedyr er faktorer, der spiller ind.

Del |

Kilde: Royal Canin via Ritzau
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder