Altid hav MitID-reserve

16 februar, 2023 | 10:00
Skifter du ofte din mobil ud med en ny eller mister du den ofte, så er det en rigtig god idé at have en reserve af MitID.
Borgerservice i Aalborg. Foto: Lars Horn Foto: Lars Horn / Baghuset Dato: 10.01.22

MitId er en digital genvej til offentlige tjenester og dokumenter, som mange mennesker gør brug af i dagligdagen og faktisk er afhængige af, men hvis man mister sin mobil eller glemmer at aktivere appen på en ny enhed, skal man forberede sig på en del ventetid hos Borgerservice.
Borgerservice i Aalborg oplever mange henvendelser fra borgere, hvis mobil er låst eller MitID-appen ikke virker:
Dorthe Jespersgaard, der er leder af Borgerservice i Aalborg kommune udtaler også, at hun oplever en del frustrerede borgere, som kommer til dem, fordi de har mistet deres MitID grundet udskiftning af mobil eller de bare har mistet den. Det kan ifølge hende koste dem en del ventetid, fordi det kræver en ny tid hos Borgerservice for at oprette et nyt MitID.

Kommer med opfordring
Hvis man opretter en reserve til MitID slipper man for besværet og frustrationer, og man kan hurtigt komme i gang igen. Dorthe Jespersgaard sammenligner reserven til MitID med husnøglen, som mange også har kopier af, for har man et ekstra MitID, er man altid sikret adgang til digitale og offentlige tjenester.
Man kan have op til 3 aktive MitID-apps, og dermed ingen grund til ikke at have en reserve.
Besøg MitID´s hjemmeside for flere informationer og oprettelse af reserver.

Del |

Kilde: Pressemeddelelse: Aalborg kommune
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder