MinByAalborg.dk

Kystredder på vej til redningsaktion får en fartbøde

15 februar, 2023 | 12:00
- Af Redaktion
Jonas Kjær fik en bøde på 5.300 samt en betinget frakendelse af kørekortet, og skal derfor op til en ny køre- og teoriprøve. Nu vil Venstres retsordfører opfordre justitsministeren til, at redningsarbejdere må køre for stærkt i deres private biler under en udrykning.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Jonas Kjær er deltidsansat som kystredder i Hanstholm og må således skynde sig afsted, da en mand er faldet over bord i Nordsøen.
Jonas Kjær bliver stoppet af politiet i farten på redningsaktionen, her får en bøde på 5.300 kr. og en betinget frakendelse af kørekortet.

Betjenten lader samtidig ikke Jonas Kjær fortsætte sin aktion, og den bliver forsinket med 5 minutter. Det er derfor ikke bøden Jonas Kjær ærgrer sig over, men nærmere bestemt, at han ikke måtte fortsætte redningsaktionen. Manden, der faldt om bord, blev ikke fundet.

Bøder skal trækkes tilbage
Preben Bang Henriksen, der er retsordfører for Venstre, tilkendegiver sin mening overfor DR: ”Det virker helt vanvittigt efter min mening. Det er folk, der sætter livet på spil for at redde andre mennesker ud af en livstruende situation, og så skal de takseres med en ny køreprøve og en bøde”. Han mener samtidig, at bøder og lignende skal trækkes tilbage, når det omhandler redningsarbejdere, som er på vej til en opgave, og det vil han forsøge at overbevise Justitsminister Peter Hummelgaard om.

Lovens skal overholdes uanset
Hos Nordjyllands Beredskab har man næsten 700 deltidsansatte brandmænd, som kører i deres private biler til brandstationen, når der er brand. De mener derfor, at det er et forkert signal at sende, hvis der gives lov til at køre for stærkt. Diana Sørensen, som er direktør for Nordjyllands Beredskab udtaler også, at det ville være ærgerligt, hvis en af brandmændene blev involveret i et færdselsuheld, fordi de kørte for stærkt ud til en opgave.

Ingen undtagelser i færdselsloven
Politiet mener, at deres ageren under episoden blev udført korrekt, og at der ikke blev trukket nogen former for unødvendig tid ud. Chefpolitiinspektør Claus Hilborg mener samtidig, at der ikke bør være nogen undtagelser, når det kommer til færdselsloven.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Dr.dk
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt