Kendt ismand indskrænkede udvalget og fordoblede overskuddet

15 februar, 2023 | 12:00
Aabybro Mejeri har fordoblet deres overskud i løbet af et år. Nu bliver deres fremgang at komme ud til endnu flere butikker end de er i dag.
Kramer's Is produceres på det prisvindende Aabybro Mejeri - set fra venstre co-founder Buster Kramer Bojsen, mejeriejer NH Lindhardt, co-founder Mikkel Ole Egmont Glarbo og co-founder Frederik Søgaard Poulsen. Pressefoto: Jacob Pedersen - MadeByMarble.

Nordjyske kunne i går fortælle historien om NH Lindhardt, ”nok Nordjyllands mest kendte ismand”, der har fordoblet sit overskud.

NH Lindhardt er nemlig ejer og direktør i Aabybro Mejeri, som producerer Ryå Is med sin bolsjestribede indpakning, og regnskabet for det sidste år viser altså næsten en fordobling i overskuddet efter skat, fra 900.000 kroner til 1,7 millioner kroner.

Ifølge NH Lindhardt er fremskridtet ikke tilfældigt, men er især afstedkommet af en beslutning, taget i 2020, om at producere god dansk flødeis. Det betød et farvel til økologisk is. Der blev også taget afsked med nogle varianter, hvor mejeriet i dag har et overskueligt katalog af flødeis og gammeldags kærnet smør.

Produkterne kan findes rundt om i danske supermarkeder, men mejeriet sigter efter at indtage flere kølediske endnu.

– Her handler fremgang om, at vi skal ind hos endnu flere butikker, end vi er i dag, siger NH Lindhardt.

Udover at blive solgt til detailhandel er Ryå Is også på cateringmarkedet, hvor man kan få isen at smage på cafeer, kantiner og restauranter. Ellers er der også mulighed for at smage isen ved mejeriet, hvor NH Lindhardts søn, Niels Jørgen Lindhardt, driver en iskiosk.

Produceret fra 1888

Mejeriet startede som et lokalt andelsmejeri mellem bønder fra syv forskellige gårde. Vandet fra Ryå kølede mælken ned, der dengang blev brugt til at producere ost, mælk og smør.

I 1968 købte NH Lindhardts far, Anker Lindhardt, mejeriet. Herefter kom beslutningen om at prøve kræfter med flødeis, som blev navngivet Ryå Is, med tanke på historien ved åen.

Del |

Kilde: Nordjyske
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder