Frivillige venner har stor betydning for flygtninge i Danmark

15 februar, 2023 | 18:00
Mange flygtninge har haft glæde af en frivillig ven fra projektet Venner Viser Vej. Nu har en evaluering af projektet kastet lys over hvilken betydning, det har for flygtningene.
Kevin Paes - Unsplash

En ven i nøden er meget værd, også i frivilligt regi. Det viser en ny evaluering af Røde Kors og DRC Dansk Flygtningehjælps fællesprojekt ’Venner Viser Vej’.

Siden 2016 har mere end 10.000 flygtninge haft en frivillig ven. Evalueringen har dækket perioden 2019-2022 og viser, at de frivillige venner er en væsentlig hjælp til integreringen.

En af de måder, hvor flygtningene har udbytte af de frivillige venner, er gennem sproget. Det er et af de mest markante udbytter, hvor flygtninge får trænet deres hverdagsdansk og får et bedre sprog.

Også kultur- og samfundsforståelse bliver forbedret, når de frivillige og flygtningene snakker sammen om både traditioner, kulturelle værdier og børneopdragelse. Og praktiske ting i det danske samfund som MitID, Skat og A-kasser bliver også afmystificeret.

De to områder er især noget, der udruster flygtningene til selv at finde løsninger på problemer i hverdagen.

Røde Kors, som var en af samarbejdspartnerne, er meget begejstrede for de fund, evalueringen viser.

– Det er helt unikt, at en frivillig indsats, som er drevet af ønsket om at hjælpe både kan have så stor og positiv betydning for den enkelte, og at vi kan arbejde med en landsdækkende tilstedeværelse. Det bør vi som samfund selvfølgelig drage nytte af,” siger Niels Svankjær Christiansen, leder af Røde Kors’ nationale integrationsindsats.

Del |

Kilde: Røde Kors via Ritzau
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder