Nordjysk sognepræst: Skal Gud være kønsneutral?

14 februar, 2023 | 16:00
I England kigger en kommission på, om Gud bør omtales kønsneutralt. Også i Nørresundby bliver denne debat italesat af en sognepræst.
Sixteen Miles - Unsplash

At se Gud som en herre er et forældet billede. Det mener Kathrine Fischer, der er sognepræst i Nørresundby.
“Gud har slet ikke noget køn sådan helt generelt. Gud er uden for kønnets forståelse,” påpeger Kathrine Fischer til TV2 Nord.

Læser hun i stedet for han
Kathrine Fischer oplyser til TV2 Nord, at hun under sine forberedelser læser hun i stedet for han, da det giver et nyt billede af, hvem Gud er.
“Det er jo kulturelt og historisk, at der står han i biblen, men jeg synes godt, at når man møder en tekst, så kan vi gå ind og nuancere den med vores sprog. Så når jeg læser biblen, så læser jeg den gerne med han, når jeg står her i kirkerummet og forkynder. Når jeg så i min prædiken gennemgår det igen, så kan jeg godt sådan være, hvad nu hvis der stod hun i stedet for han, hvad ville det så gøre for vores forståelse af Gud,” forklarer Kathrine Fischer.

Skal ikke ændre Biblen
Selvom sognepræsten i Nørresundby ændrer i Biblen i sin forberedelse, så mener hun ikke, der skal ændres noget ved Biblen. Ordvalget og køn er underordnet ifølge Kathrine Fischer. Men hun håber, at debatten kan sætte gang i folks tanker om, hvem Gud er.
“Jeg håber, at om 10 år, når folk de taler om Gud, har en større forståelse af, hvem Gud er, og at det ikke kun er ham manden på skyen. At de også beskriver det her med, at der er noget større mellem himmel og jord,” slutter Kathrine Fischer.

Del |

Kilde: Tv2 Nord
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder