Aalborg Vestby har mangel på parkeringspladser

13 februar, 2023 | 12:00
Udgravningen til den nye Plusbus-bane har nedlagt et stort antal parkeringspladser langs Kastetvej. Og det ser ikke ud til, at der kommer nye p-pladser til området. Tværtimod.
Stanislaw Gregor - Unsplash

I forbindelse med udgravningen og udviklingen af den nye Plusbus-bane har det givet store problemer for bilejere i Aalborg Vestby. Tidligere var det muligt at parkere langs Kastetvej, dog er det blevet nedlagt for at give plads til Plusbus-banen. Men bilejerne skal ikke forvente nogen erstatning.

For tidligt med ændringer
Der har tidligere være snak om et nyt p-hus på Fjordmarken. Senest har der også været snak om alternativer til dette ved Haraldslund og i Mølholm. Derudover har der været kritik af forholdene på Kastetvej. Dog mener by- og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen (V), at man skal have tålmodighed og se tiden an.

“Plusbussen er jo slet ikke begyndt at køre endnu, og derfor synes jeg også, det er lidt tidligt at komme med forslag til ændringer. Indretningen bygger jo på en række modeller, men passer de ikke til Aalborg, kan det godt være, at det er noget, vi skal have kigget på,” siger Jan Nymark Thaysen (V) til Nordjyske.

Flere p-pladser bliver nedlagt
Udover Plusbus-banens nedlæggelse af p-pladser så har implementeringen af molokker også sløjfet et stort antal af p-pladser og gjort det vanskeligere.
“Jeg har jo selv kørt rundt i Vestbyen efter fyraften, så jeg ved godt, at der er fyldt op med biler alle steder. Og selvom man siger, at parkering ikke er en ret, man har – det er en service, så synes jeg alligevel, at det er en af de der kommunale kerneopgaver, vi har, i forhold til at hjælpe borgerne med at få en hverdag til at hænge sammen,” siger Jan Nymark Thaysen (V) til Nordjyske.

Yderligere har kommunen oplyst, at de ønsker at plante træer og grønt af hensyn til klimaet, som også kan få betydning for antallet af p-pladser i fremtiden i Vestbyen.

Del |

Kilde: Nordjyske
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder