Politikere er også skeptiske overfor vejændringer

12 februar, 2023 | 18:00
Peter Larsen (SF) og Vibeke Gamst (K) lægger sig til den kritik, der er rettet mod ændringerne på Kastetvej

Nordjyske kunne i onsdags fortæller om kritik mod vejændringer i Aalborg.

Flere tiltag for at give Plusbusserne forrang i Aalborg er blevet kritiseret af Trafikforsker Anker Lohmann-Hansen. Nu slutter politikere sig til kritikken, og især den, der retter sig mod Kastetvej.

Peter Larsen (SF), der er byrådsmedlem og selv bor i bydelen, overvejer, om man har sat for hårdt ind.

“Der er måske lavet nogle lidt for drastiske foranstaltninger, for er det nu nødvendigt med alle de sidegade-lukninger, ensretninger og fjernede parkeringspladser for at fremme fremkommeligheden,” siger han til Nordjyske.

Selvom Peter Larsen støtter projektet om Plusbusserne, mener han, at de hen ad vejen bør se på, om de er gået for drastisk til værks. Han påpeger, at projektet er baseret på analyser, men at det alligevel godt kan være, at man har taget fejl. Og det er både med henblik på de lukkede sidegader og de indførte ensretninger.

Vibeke Gamst (K), som er byrådsmedlem og i by- og landskabsudvalget, var med til de diskussioner i opstarten af projektet. Hun har aldrig ment, at Plusbus-linjen burde starte i Vestbyen.

“Det store transportbehov er jo mellem rutebilstationen ved Kennedy Arkaden og Aalborg Øst. Det er der, vi hver morgen kan se en lang kø af studerende, og derfor har jeg også hele tiden ment, at det er en misforståelse at sende Plusbussen gennem Boulevarden og Vestbyen,” forklarer hun.

Hvor Peter Larsen mener, at nogle af tiltagene kan blive rullet tilbage på sigt, mener Vibeke Gamst derimod, at det er for sent.

“Vi har jo allerede brugt umådeligt mange penge på projektet, nemlig cirka en halv milliard. Så det er virkelig mange penge, og derfor kan man kun håbe, at Plusbussen bliver en succes, selvom jeg har mine tvivl,” siger hun.

Del |

Kilde: Nordjyske
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder