Kristoffer fandt ikke sin plads i gymnasiet, men kæmper nu for en plads i X-Factor

12 februar, 2023 | 16:02
Kristoffer Lundholm fra Tornby har gået fra små scener på værtshuse til scenen i X-Factor. Han har allerede fået fans på YouTube, mens hans mest trofaste fans er de børn, han arbejder med til daglig.

I tirsdag bragte Nordjyske et interview med den nordjyske x-faktordeltager Kristoffer

Spørger man Kristoffer selv, hvorfor han hitter på YouTube blandt X-factor-deltagerne, kommer han med et beskedent bud på bedste nordjyske maner.

“Jeg har arbejdet på fire folkeskoler. Der er nok mange af ungerne, som ser det igen og igen,” siger han grinende til Nordjyske.

Leder man derimod efter forklaringen i kommentarsporet, ser man hurtigt, at flere allerede har kåret Kristoffer til at være den bedste.

Har altid skilt sig ud
Trods hans beskedenhed er der ikke kun blevet arbejdet på folkeskoler, men også på musikken. Han fandt frem til guitaren gennem barndomshjemmet, og stemmen fandt han i et kirkekor omgivet af piger.

Ligesom han skilte sig ud i kirkekoret, gjorde han det også i gymnasiet. Han nåede ikke længere end første år på Frederikshavn Gymnasium, inden han blev smidt ud. Musikken gav bedre mening for ham, og han har siden da spillet mange forskellige steder, fra Frederikshavns gågader til værtshuse i Hjørring.

Han endte dog med at få en EUX og en pædagoguddannelse i Aalborg. Her kombinerer Kristoffer det frirum, han finder i musik, med sit arbejde.

“Jeg har ting med i bagagen, som jeg kan give videre af. Og så kunne jeg netop spille på min guitar og lave musikprojekter med børnene og få dem til at udfolde sig kreativt.

Eleverne har før set ham spille med lærerbandet på Skansevejens Skole i Nørresundby, så de har været fans i længere tid og støtter projektet fuldt ud.

Det afgørende skub
Kristoffer har i mange år set X-Factor glide henover skærmen og blevet puffet i siden af familie og venner, der syntes han burde tilmelde sig. Men det var først da Simon Kvamm dukkede op i fjernsynet, at Kristoffer tog springet.

Hvad springet fører til, ved Kristoffer endnu ikke. Han er glad for, at han kan vende tilbage til børnene, hvis X-Factor eventyret stopper. Men så længe det ikke stopper, er Kristoffer helt med på rejsen.

“Hvis døren står på klem til en musikkarriere, så sparker jeg den op.”

Del |

Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder