Kendt erhvervsmand fra Aalborg idømt fængsel og stor bøde i skattesag

11 februar, 2023 | 16:00
Fængselsstraffen er blevet betinget, med en prøvetid på to år.
Bartlomiej Balicki - Unsplash

Nordjyske har dækket hvordan at en kendt erhvervsmand, – Lars Dahl-Jensen , – har været involveret i skatte- og momssvindel, i går d. 09-02-2023, bragte de så resultatet af retssagen.

Lars Dahl-Jensen fra Aalborg, er idømt seks måneders betinget fængsel ved Retten i Aalborg for skatte- og momssvindel. I tillæg til straffen skal Lars Dahl-Jensen betale en tillægsbøde på 650.000 kroner samt indbetale 437.994 kroner plus rente til Skat.

En stor del af retssagen omhandler hvordan at Dahl-Jensen har holdt skjult for Skat, at han og familien privat har boet på førstesalen i en stor kontorejendom på Hasserisvej 126 i Aalborg, som et af hans selskaber ejer, og dermed undgået at betale skat af deres private beboelse. Dette er han dog blevet frifundet for.

Derudover har anklagemyndigheden forsøgt at bevise at der er blevet indkøbt kunst og møbler, igennem hans selskaber, som er blevet brugt privat uden at være blevet oplyst. Dette punkt er han blevet kendt skyldig i.

Tiltalen
Lars Dahl-Jensen har været tiltalt for moms- og skattesvindel af særlig grov karakter for i alt omkring fire millioner kroner og krævet idømt to års ubetinget fængsel, en bøde på 1,8mio kr. og en erstatning på 1,9mio kr. Hovedanklagerene mod Lars Dahl-Jensen er at han ikke skelner mellem hvad han ejer privat og hvad der ejes af hans selskaber.
Advokat Henrik Sanders, som er Lars Dahl-Jensens forsvarer, udlagde sagen helt anderledes.
” Min klient er entreprenør og driver en stor virksomhed med succes, men han har ikke forstand på tal og regler og er gået ud fra, at hans bogholder og revisor sørgede for orden i penalhuset, som han lægger vægt på”

Lambourghini kostede bøde i 2015

I november 2015, blev han, ved Retten i Aalborg idømt en bøde på 180.000 kr. for grov uagtsomhed, fordi han ikke havde indberettet værdien af en dyr sportsvogn, som var blevet købt af et af hans selskaber og stillet til privat brug.

Del |

Kilde: Nordjyske
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder