60 hektar kan ligge til grund for en helt ny bydel i Aalborg

11 februar, 2023 | 12:00
Et 600.000 kvadratmeter stort areal overfor byggepladsen ved Supersygehuset står tomt. Visionen er at danne en ny bydel med plads til virksomheder, butikker og restauranter. Planen har vækket politikeres interesse.

Der bygges fortsat på livet løs på byggepladsen ved Aalborgs nye Supersygehus, NAU. I kontrast til det store projekt er der et 600.000 kvadratmeter areal, som står helt fredeligt og tomt. Men i en projektmappe, der er udarbejdet for år tilbage af en gruppe af lodsejere, er det beskrevet, at deres vision er, at dette areal skal ligge til grund for en ny bydel.

Det er netop blevet aktuelt, da der fra politisk side er et ønske om at skabe plads til nye virksomheder, flere arbejdspladser og erhvervsudvikling i forbindelse med NAU. Og det vækker opbakning.

“Vi skal være klar. Det kan godt være, at vi har en kommuneplan og har udstukket nogle rammer, men vi kan rigtig hurtigt komme på bagkant i forhold til at have plads nok til virksomhederne, der kommer og gerne vil investere,” siger by- og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen (V) til Nordjyske.

Mere end erhverv
Udover de 60 hektar skal danne plads til flere virksomheder og arbejdspladser, så er visionen yderligere, at de besøgende på Supersygehuset kan benytte sig af en række butikker, restauranter, klinikker m.fl.

Aalborg er bagefter andre byer
Kigger man på andre byer, så er Aalborg et af de få steder, hvor man ikke har en plan for byudvikling omkring Supersygehuset.

“I andre kommuner, hvor man har fået sig sådan et supersygehus, der har man været mere om sig og i hvert fald sørget for, at man havde det planlægningsmæssige grundlag for, at der kunne udvikles noget mere,” siger Jan Nymark Thaysen til Nordjyske

Det er fantastisk spændende
Borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) ser også arealet som en god mulighed for ny byudvikling. Under Erhverv Norddanmarks nytårskur pegede han på, at Aalborg Kommune ikke er i besiddelse af meget erhvervsjord, men de private 600.000 kvadratmeter er en spændende mulighed.

“Jeg synes, at det er et fantastisk spændende areal, for det ligger lige i nærheden af det nye universitetshospital, og det ligger lige op af nogle af de aktiviteter, som Novi har. Jeg tænker, at der kunne være meget spændende erhverv derude. Både med fokus på sundhedsteknologi men også andre virksomheder, der retter sig ind mod vidensjob, universitetet og sådan nogle ting,” siger Thomas Kastrup-Larsen til Nordjyske.

Del |

Kilde: Nordjyske
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder