MinByAalborg.dk

Ingen ventetid hos Aalborg Kommune

2 februar, 2023 | 10:00
- Af Redaktion
Kom direkte ind og få råd om dit barns udvikling og sundhed. Aalborg Kommune har modtaget 4,9 mio. kr. til familiens Hus, der forventes at åbne 1. maj.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Nu bliver det lettere for familier i Aalborg Kommune hurtigt at få råd og vejledning. Kommunen har netop modtaget 4,9 mio. kr. fra Socialstyrelsen til at etablere Familiens Hus, der forventes at åbne i maj måned.

Her kan alle familier med børn i alderen op til 12 år komme lige ind fra gaden og få et råd om f.eks. trivsel, sundhed eller opdragelse. Udgangspunktet er, at der ikke skal være ventetid og alle får hjælp med det samme.

Ifølge rådmand Nuuradiin S. Hussein, Job og Velfærd er hele pointen, at der ikke er nogen spørgsmål, der er for store eller små:

“Det er stort ansvar at være forældre. I en presset hverdag er det vigtigt let at kunne henvende sig til et sted for at få råd om de bekymringer, som familien kan have i forhold til barnet. Jo før det sker – jo bedre. Vi ved, at tidlig rådgivning og hjælp ofte kan forebygge, at problemerne sidenhen vokser sig store.”

Med Familiens Hus får forældre og børn med en indgang til hele viften af tilbud. Er Familiens Hus ikke det rette sted, så vil medarbejderne tage hånd om familien og guide dem det rette sted hen. Familiens Hus er etableret på tværs af de tre forvaltninger Job og Velfærd, Børn og Unge samt Sundhed og Kultur.

Det er et klart mål for Familiens Hus, at færre børn og familier falder mellem to stole, fortæller rådmand Morten Thiessen, Børn og Unge:

“Vi har mange tilbud i Aalborg Kommune. Med Familiens Hus får vi også trykprøvet, om vi også har de rigtige tilbud til børnefamilierne. Når familierne henvender sig, så er det vigtigt, at medarbejderne har antennerne ude og fornemmer om, der er tilbud, der mangler. Gør der det, så har de pligt til at skubbe til de andre aktører på området”.

Her er et af målene med Familiens Hus at indlede partnerskaber med frivillige organisationer om f.eks. at udvikle nye gruppeforløb for forældre eller børn med særlige behov. Også kommunens Sundhedspleje er en vigtig samarbejdspartner.

Rådgivningen vil spænde fra individuel rådgivning ved fremmøde eller telefonisk, indsatser i hjemmet – hvis det er relevant eller ønsket af familien, gruppeforløb om særlige problemstillinger eller for særlige målgrupper, og endelig vil der være familievejledning til familier med børn med en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse.

Familiens Hus får en normering på 5,5 medarbejdere samt deltids projektledelse. Der er tale om erfarne medarbejdere, der selv har erfaring fra bl.a. skole, det sociale område, dagtilbuds-, sundheds- og psykiatriområdet. Fagligt spænder personalet over pædagoger, socialrådgivere og sundhedsplejersker med forskellige terapeutiske efteruddannelser.

Det forventes, at Familiens Hus også kommer til at rumme såkaldte flyver-arbejdspladser, der vil være til rådighed for fagpersoner og samarbejdspartnere udefra.

Familiens Hus støttes af Socialstyrelsen i som led i reformen Børnene Først. Støtten løber frem til 31.05.2026.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt