Vidner og oplysninger søges i sag om blufærdighedskrænkelse

26 januar, 2023 | 12:14
Den 10. januar blev en 8-årig skolepige udsat for et tilfælde af blufærdighedskrænkelse, idet en mand blottede sig over for hende på Abildstien ved Abildgårdskolen. Nordjyllands Politi efterforsker stadig sagen, politiet mistænker manden for flere lignende forhold. Efterforskningsledelsen beder nu om hjælp fra offentligheden, for at kunne finde den formodede gerningsmand. Ring 114 med oplysninger.
Kilde: Rigspolitiet

Den pågældende episode fandt sted den 10. januar 2023 omkring kl. 11.00 om formiddagen, oplyser politikommissær Peter Skovbak Pedersen, der står i spidsen for efterforskningen.

Den 8-årige pige opholdt sig i denne forbindelse sammen med andre børn fra sin klasse på Abildskolens område, hvor hun samlede skrald ind. Her stod hun på en vold, der vender ud mod Abildstien, og her så hun – på kort afstand – en mand, der blottede sig. Manden stod på den sti, der fører op til boligerne på Engparken 90-124.

Herefter forsvandt han fra stedet i ukendt retning.

Den formodede gerningsmand beskrives som:

• Mand
• 30-40 år
• 180-195 cm høj
• virkede solbrændt i ansigtet
• mørke pletter i ansigtet.
• Iført en gråblå hue, grå jakke, der gik til livet, mellemblå jeans og sorte sko.

Da sagen tidligere blev nævnt i offentligheden, modtog Nordjyllands Politi senere samme dag en anmeldelse fra en ung kvinde, der torsdag den 5. januar 2023, cirka kl. 21.10, ligeledes havde været udsat for et tilfælde af blufærdighedskrænkelse. Kvinden havde opholdt sig på en adresse på Elmevej i Frederikshavn, hvor hun gennem et vindue havde bemærket en mand, der blottede sig uden for vinduet.

Her er følgende signalement givet:

• Mand
• 25-30 år
• 170-180 cm høj
• iført sort ”bomber”-jakke med hætte, grågrønne bukser med sidelommer.
• Medbragte en (sort) cykel.

Politikommissær Peter Skovbak Pedersen siger:

”Vores mistanke er, at der kan være tale om samme mand i begge sager, ligesom vi har yderligere tre tilfælde af blufærdighedskrænkelse – de to helt tilbage fra december 2021 – hvor signalementerne passer på forholdet fra 10. januar i år.”

Alle begået i Frederikshavn
De øvrige tre forhold er mere præcist begået mandag 6. december 2021 kl. 18 på Engparken i Frederikshavn, mens det andet forhold er begået samme dag, cirka kl. 19, tæt ved søen ved Søparken i Frederikshavn.

Det tredje forhold er begået noget senere: nemlig den 13. september 2022 omkring kl. 1540 på Abildstien ved viadukten ved flade Engvej.

”Og da alle forholdene er begået inden for et snævert område i Frederikshavn,” fortsætte Peter Skovbak Pedersen, ”har vi en formodning om, at gerningsmanden bor i området omkring gerningsstederne – eller i hvert fald har en anden tilknytning hertil.”

Efterforsker massivt – ring gerne 114
Politikommissæren pointerer, at politiet i Frederikshavn i øjeblikket efterforsker sagen intensivt for at få skabt et gennembrud i efterforskningen, så den mistænkte i sagen kan blive pågrebet.

”Vi ved, at sådan en sag kan skabe utryghed for mange borgere i lokalområdet, blandt andet skolebørn, forældre og ansatte på skolerne. Det er helt forståeligt. Derfor har vi tidligere iværksat en række tryghedsskabende tiltag, blandt andet har vores mobile politistation været i aktion, og vores forebyggelsesbetjente har patruljeret og har været, og er, i dialog med skolerne i området,” fastslår Peter Skovbak Pedersen, der opfordrer alle med information i sagen om at rette til politiet på telefon 114.

Del |

Kilde: Pressemeddelelse fra Nordjyllands Politi
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder