Hvad er det med de affaldsstoffer?

23 januar, 2023 | 13:29
Du har måske undret dig over, hvad det er når man i alle mulige sammenhænge taler om affaldsstoffer, hvorfor vi gerne vil af med dem, og hvordan massage kan hjælpe til det. Læs med og bliv lidt klogere.
Kilde: unsplash

Du har helt sikkert hørt begrebet nævnt i mange forbindelser om krop og sundhed. Affaldsstoffer er noget, vi gerne vil skille os af med. Den velfungerende krop er en sand mester i at udskille dem selv. Det er leveren, der fungerer som rensningsanlæg, og her nedbrydes de giftige stoffer med hjælp fra enzymer, og udskilles derefter gennem urin og afføring.
Mange tror at kroppens evne til selvrenselse, og til at holde sig selv kørende er nærmest uendelig, og at kroppen fungerer automatisk, selvom vi ikke er gode ved den. Vi byder en gang i mellem vores krop mere end den har bedt om, og vi forstår ikke altid at lytte til dens signaler. Noget af det der belaster den, kan være for meget og for usundt mad, for meget sukker, for meget eller ingen motion eller en langvarig stresspåvirkning – og belastningen er ofte langt større i dag, i det moderne samfund, end det vores krop egentlig er lavet til.

Affaldsstoffer i forbindelse med træning.
Kroppen danner også selv affaldsstoffer, som den gerne skal af med. Dette sker blandt andet under hård træning, eller ved forkert brug af kroppen.
Ophobningen af affaldsstoffer kommer når de produceres hurtigere, end kroppen kan nå at skille sig af med dem. Ophobningen af affaldsstoffer sætter sig ofte som spændinger i vores muskulatur og bindevæv og kan give gener i form af muskelømhed og muskelstivhed.

Udskillelse af affaldsstoffer efter massage.
Du har helt sikkert også hørt, at massage kan hjælpe med at udskille affaldsstofferne. Det er også rigtigt. Massagen er med til at øge blodcirkulationen. Og blodet er jo netop det som transporterer ilt og vigtige næringsstoffer til alle celler i hele kroppen, og transporterer affaldsstoffer væk fra cellerne.
Massage sætter også gang i lymfesystemet, der ligeledes spiller en rolle i transporten af affaldsstoffer væk fra cellerne.
Massagen hjælper således din krop, til af slippe af med alle slags ophobede affaldsstoffer, for en bedre og mere smertefri hverdag.

Del |

EPRO
Denne artikel er udfærdiget i et samarbejde mellem virksomheden og mediet.
Virksomheder relateret til denne nyhed

Mest læste nyheder

Seneste nyheder