MinByAalborg.dk

Ny grundbog: Når mor eller far dør

20 januar, 2023 | 16:00
- Af Redaktion
Der mangler viden og redskaber om små børns sorg i daginstitutionerne. Kræftens Bekæmpelse og Pædagoguddannelsen UCN udgiver ny grundbog til pædagoger.
Info:
Foto: Kræftens Bekæmpelse

Hvert år oplever 11.000 børn mellem 0 – 6 år, at mor eller far bliver kritisk syge. Omkring 250 af de små børn oplever at skulle sige farvel. Det er en dybt ulykkelig og livsændrende situation, som kan give langsigtede konsekvenser for barnet, hvis det ikke støttes.

– Små børn, der mister en forælder trives dårligere, hvis de ikke får støtte til at komme gennem sorgen. De har simpelthen dårligere odds i livet – sværere ved at få venner og ved at gennemføre en uddannelse senere i livet. I den proces spiller pædagogerne en vigtig rolle, fordi barnet opholder sig meget af tiden i vuggestuen eller børnehaven, siger Martin Lytje, ph.d., projektleder i Kræftens Bekæmpelse

Men trods stor vilje blandt pædagogerne i daginstitutionerne til at tage hånd om sorgen, så mangler der et fagligt ståsted. Det viser en undersøgelse blandt daginstitutionsledere, som Kræftens Bekæmpelse har gennemført. Den udfordring skal ny grundbog til kommende og nuværende pædagoger råde bod på.

– Det er stor glæde, at vi – i samarbejde med Professionshøjskolen UCN – udgiver en opdateret og samlet indgang til sorg-området med solid viden, teori, redskaber og inspiration. Den er til nuværende og kommende pædagoger, så de kan støtte børnene bedst muligt, siger Martin Lytje, ph.d., projektleder i Kræftens Bekæmpelse.

Det er Anne Krogh, uddannelseschef Professionshøjskolen UCN, UCN Pædagogik, enig i.

– Grundbog i små børns sorg er en vigtig bog med stort potentiale, og den er et godt supplement til den undervisning, vi allerede har på pædagoguddannelsen omkring mistrivsel hos børn. Ud over det kan de kommende pædagogers også bruge den i deres uddannelsespraktik – hvor den kan understøtte arbejdet med de pædagogiske sorghandleplaner ude i institutionerne, siger Anne Krogh.

“Grundbog i små børns sorg” udgives onsdag 18. januar 2023.

Om grundbogen

“Grundbog i små børns sorg” er udarbejdet i tæt samarbejde med lektorer Merete Hansen og Sidsel Klarborg Hilgaard fra Professionshøjskolen UCN og Atle Dyregrov, dr. phil fra Bergen Universitet. Fra Kræftens Bekæmpelse har Line Toft Carlsen, Maria Hartmann, Sanne Udengaard Hjørlund og Susanne Haugaard Silkjær bidraget.

Bogen koster 150 kroner – men er gratis i digtal version. Den suppleres af 13 undervisningsvideoer. Hele undervisningsmaterialet kan ses og downloades her.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt