MinByAalborg.dk

Hvem bliver Danmarks klogeste 6. klasse?

20 januar, 2023 | 08:00
- Af Redaktion
Nu skal det afgøres! Hvem er den klogeste 6. klasse i Danmark? I den store landsfinale i bibliotekernes læse- og vidensquiz "Smart Parat Svar" kæmper ni klasser fra hele landet i det endelige opgør om paratviden, og vinderen kåres.
Info:
Foto: Aalborg Bibliotekerne

Ni hold har kæmpet sig hele vejen fra de lokale og regionale runder for nu at komme til finalen, hvor den endelige vinder skal findes. Hvert hold sidder rundt om i landet enten på skoler eller biblioteker og kæmper, indtil den heldige vinder er fundet. Finalen foregår digitalt og afholdes den 1. februar 2023. Den bliver live-streamet direkte fra Aalborg. Fra kl. 12.30 kan du sidde ved skærmen og gætte med på spørgsmålene og teste, om du er klogere end en 6. klasseelev.

Værterne Erling og Jacob vil føre de ni finalehold igennem quizzen på bedste og mest underholdende vis, så der bliver en helt forrygende Smart Parat Svar-fest. Via et link på www.smartparatsvar.dk kan du følge med i finalen på din smartphone eller din computer.

“Smart Parat Svar” udfordrer ikke kun børnenes viden, hukommelse og evne til at tænke hurtigt. Deres evne til at samarbejde kommer også på prøve. Det kræver et godt og bredt sammensat hold, hvor det er en fordel med forskellige spidskompetencer. I finalen bliver holdene testet i paratviden indenfor indtil videre hemmeligholdte kategorier. Alle finalehold modtager flotte præmier, men vinderholdet af Smart Parat Svar kan udover at prale med titlen “Danmarks klogeste 6. klasse” tage en præmie på 10.000 kr. med sig hjem til hele klassen.

De ni finalehold er:

  • “The Goats” fra Rønne Privatskole, Rønne (Bornholm var værtsbibliotek)
  • “Mega Minds” fra Sjørring Skole, Thisted (Aalborg var værtsbibliotek)
  • “Flagjætterne” fra Kirstinebjergskolen, afd. Indre Ringvej, Fredericia (Vejle var værtsbibliotek)
  • “SUNDflækkerne” fra Sundskolen, Guldborgsund (Holbæk var værtsbibliotek)
  • “The A-Team” fra Kastrupgårdsskolen, Tårnby (Gentofte var værtsbibliotek)
  • “Pismyrerne” fra Risbjergskolen, Hvidovre (Roskilde var værtsbibliotek)
  • “Smart i en fart” fra Højslev Skole, Skive (Herning var værtsbibliotek)
  • “Team Lund fra Lundskolen”, Horsens (Randers var værtsbibliotek)
  • “Smarts” fra Ærø Friskole, Ærø (Odense var værtsbibliotek)

Baggrund

“Smart Parat Svar” er en national læse- og vidensquiz, der har eksisteret siden 2005. Konkurrencen har til hensigt at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse. Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur og hylder bogorme, læseheste og klogeÅger – og viser, at det er sejt at være klog!

“Smart Parat Svar” er oprindeligt udviklet af Gentofte Bibliotekerne, og drives i dag af Aalborg Bibliotekerne i tæt samarbejde med landets biblioteker. Det er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt