Overalt i landet indsamler skoler, efterskoler og højskoler pant til verdens sårbare børn

18 januar, 2023 | 16:00
Danmarks Indsamling og Dansk Retursystem er gået sammen for at indsamle penge til verdens sårbare børn. Og det er særligt efterskolerne, der har taget føringen på pantindsamlingen. Alle skoler og foreninger kan være med frem til den 4. februar.
Foto: Danmarks Indsamling

I Danmark er vi verdensmestre i at indsamle pant, og ifølge Dansk Retursystem bliver der hver dag i Danmark pantet 5,2 mio. flasker og dåser. Lige nu investerer, højskoler, friskoler og efterskoler rundt omkring i Danmark masser af tid i at indsamle og donere til Danmarks Indsamling, der i år rejser penge til fordel for verdens sårbare børn. På nuværende tidspunkt har efterskolerne siden december indsamlet og doneret for mere end 36.000 kr. Og med endnu tre uger tilbage af Danmarks Indsamling er der rig mulighed for, at donationen kan vokse sig endnu større.

Én af de efterskoler, der bidrager med pantindsamling til Danmarks Indsamling, er True North ved Snaptun. Efter eleverne indgik en aftale med lærerne om at sortere deres egen pant fra andet affald, har det grebet om sig. Nu indsamles der også pant i lokalområdet i Snaptun, og når eleverne er hjemme hos deres forældre. Det har på nuværende tidspunkt resulteret i indsamling og donation af pant til Danmarks Indsamling på mere end 11.000 kr. Og i kombination med at der også er sat fokus på velgørenhed og indsamling som fænomen i elevernes undervisning, har indsamlingsarbejdet sat sit præg hos eleverne:

– Eleverne har indset, hvad 1 kr. betyder for dem, og hvad 1 kr. kan betyde for børn ude i verden. Og så er eleverne blevet bevidste om, at de aktivt skal ønske at bidrage, når de har indsamlet sække med pant hos lokalbefolkningen omkring skolen, fortæller pædagogisk leder hos True North efterskolen, Michael Sørensen.

Friskoler, højskoler og foreninger indsamler også pant og donerer til Danmarks Indsamling, og alle kan nemt være med ved at overføre penge fra panten til Danmarks Indsamlings pant-nummer på MobilePay 333867.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder