MinByAalborg.dk

Nyslået nordjysk Lotto-millionær skal have en karbonade

7 januar, 2023 | 05:00
- Af Redaktion
En mand fra byen Gedsted i Himmerland blev ikke overrasket, da han for nyligt vandt 1.000.000 kroner i Lotto. Danske Spil havde annonceret, at vinderkuponen var blevet købt i Dagli’ Brugsen i den lille by med kun omkring 850 indbyggere.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Hver gang en Lotto-kupon bliver kørt gennem automaten i kiosken eller supermarkedet, står der på den anden side af disken en kunde og håber: ’Bare det er mig, der vinder”. Men for en mand fra den lille nordjyske by Gedsted, var der mere end blot håb; Han havde faktisk grund til at tro, at den kupon, han lige havde afleveret til den unge medarbejder i Meny, rent faktisk var en million kroner værd.

– Jeg havde købt en Lottokupon lørdag eftermiddag, og mandag morgen spørger min kone mig ’har du set på Facebook, at der er en, der har vundet en million i Gedsted?”. Det måtte jeg svare nej til. Jeg gik ind og kiggede på Facebook-opslaget, og kunne se, at flere havde kommenteret. ’Mor, er det dig der har vundet? Nej, det er det ikke’ havde én skrevet, mens en anden havde skrevet ’Det er heller ikke mig, for jeg spiller online’… fortæller manden. Efter at have læst de mange kommentarer, begyndte han forsigtigt at tro på, at det nok måtte være ham: For Gedsted er en lille by, og for hver gang han læste om en, der ikke havde vundet, begyndte han at tro mere og mere på, at han måtte være den heldige vinder…

– Senere om mandagen kom min kone hjem og spurgte, om jeg havde fået tjekket kuponen. Jeg svarede ’Nej, det har jeg ikke… Jeg tør ikke!’ for jeg havde sådan på fornemmelsen, at det var mig, siger manden.

Under normale omstændigheder kunne kuponen godt have hængt på opslagstavlen i et par måneder før den blev tjekket, men så længe kunne han trods alt ikke holde ud at vente denne gang.
Alligevel var det først i løbet af tirsdagen, at han kørte forbi Meny i Viborg, hvor han bad den unge mand bag disken om at tjekke kuponen.

– Så siger han: Jeg tror ikke, der er gevinst! Men så kom der en seddel ud, og på den stod der, at der var en gevinst, der var for stor til at butikken kunne udbetale den, og SÅ begyndte jeg at ryste på fingrene, fortæller han.

Manden tjekkede numrene på kuponen, og sammenlignede dem med de udtrukne vindertal, og han kunne hurtigt se, at han ikke var i nærheden af at ramme så mange tal, at gevinsten skulle være for stor til at få udbetalt i butikken. Og så var der jo kun den million fra Millionærgarantien tilbage, som han allerede vidste var gået til en kupon købt i Gedsted. Manden blev dog alligevel overrasket, da han endelig fik tjekket og dobbelttjekket sin kupon, og fik vished for, at han lige var blevet millionær.

Svært at holde tæt

De fleste Lotto-millionærer vælger at holde nyheden om gevinsten for sig selv og den nærmeste familie, men sådan har manden fra Gedsted det ikke.

– De første par dage snakkede min kone og jeg om at holde det hemmeligt, men snakken i byen gik meget på, hvem der mon havde vundet. Det gjorde det svært at blive ved med at holde det hemmeligt, så vi besluttede os for at fortælle det til folk, fortæller manden.

– Havde jeg vundet 10 millioner, så kunne det godt være, jeg ville være anonym, men der er ingen misundelse her. Måske tænker man inderst inde ’jeg ville gerne, at det var mig,’ men samtidig kan man godt glæde sig på andres vegne. Det hører jeg fra dem alle sammen her i Gedsted og på mit arbejde i Viborg, siger han.

– Og SÅ mange penge er en million heller ikke. Ja, det kan jeg jo sagtens sige nu. Det er selvfølgelig mange penge at spare op fra sin løn, men hvis man ville, så kunne man hurtigt bruge dem alle sammen. Man kunne jo købe en ny bil og lave lidt vildt og tosset, og så var de jo væk, men det synes jeg ikke om. Og jeg tror heller ikke at konen ville synes om det, siger han og fortæller, at udover lidt større gaver til børnene, så har han ikke planer om at bruge løs af sin nye formue.

– Vi har det rigtigt godt, som vi har det. Vi har da to voksne piger, som vi nu kan give lidt ekstra, men ellers… Næh, vi har det sgu godt. Bilen kan godt køre og træskoene kan også godt lidt endnu. Men måske kan vi fejre det med en lille karbonade med brun sovs og et eller andet til, spekulerer han

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt