MinByAalborg.dk

29 hunde indleveret til Dyrenes Beskyttelse

5 januar, 2023 | 08:00
- Af Redaktion
I alt 29 hunde er med få dages mellemrum indleveret til Dyrenes Beskyttelse i to store hundesager. Opgaven med dyrene var vokset de tidligere ejere over hovedet, og alle hundene er indleveret frivilligt til foreningen. Hundene befinder sig nu på Brande og Nordjyllands Internat.
Info:
Foto: Dyrenes Beskyttelse.

Det er en blanding af hvalpe og unghunde, der flyttede ind på to af Dyrenes Beskyttelses internater med få dages mellemrum i december, og som snart er klar til at finde nye hjem.

13 labradorer er indleveret på Nordjyllands Internat, og 16 boxer/labrador/schæferblandinger, og befinder sig på Brande Internat. Hundene kommer fra to forskellige hjem, hvor opgaven med så mange hunde er vokset ejerne over hovedet. Hundene er overdraget i godt samarbejde med de tidligere ejere, og hundene er da også i god stand, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.

– Hundene var i overordnet fin stand, men særligt de 13 labradorer kræver en stor indsats med træning og socialisering. Hundene er i samtidig forskellige aldre og kommer derfor også til at kræve meget forskellig træning, siger Karina Fisker, Internatchef ved Dyrenes Beskyttelse.

De 16 boxer/labrador/schæferhvalpe på Brande internat, var mellem 9-12 uger da de ankom, hvilket svarer til alderen, man normalt overtager hvalpe i. De 13 labrador er mellem 3-7 måneder, og en del af dem har ikke oplevet så meget, da ejer ikke har haft overskud til det. De kræver derfor en ekstra indsats i forhold til socialisering.

Søger nye hjem nu

I den ene sag, kontaktede ejerne selv Dyrenes Beskyttelse. I den anden blev der etableret et godt samarbejde efter en bekymret henvendelse til vagtcentralen 1812.

– Det er meget prisværdigt, at ejerne selv erkender, at opgaven med at holde dyr bliver for stor for dem. Og i begge disse sager har ejerne samarbejdet med os om at få hundene på internat, så det er vi meget taknemmelige for, siger Karina Fisker.

Hundene bliver sat til adoption de nærmeste dage, og Dyrenes Beskyttelse regner med, at de mange hunde hurtigt finder nye, kærlige hjem.

Færre store hundesager

Der var få dage mellem indleveringen af de to hundeflokke, men generelt er der længere mellem de store hundesager. I 2017 modtog Dyrenes Beskyttelses internater i 74 tilfælde flere end ti hunde på én gang. I 2022 er det sket 39 gange. Den udvikling skyldes først og fremmest succesen med indsatsen mod hvalpefabrikker herhjemme. Der har været en målrettet indsats fra dyreværnenheder mod de ulovlige hvalpefabrikker og generel misrøgt af hunde. Samtidig er der en øget bevidsthed blandt befolkningen, der kontaktet Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.

– I dag ender store flokke af hunde typisk på internaterne, hvis en opdrætter bliver ramt af sygdom, eller, som i disse tilfælde, hvis opgaven vokser ejer over hovedet. Det kræver enorme ressourcer for internaterne at tage imod så mange hunde på en gang, men vi er så glade for at hundeejerne viser den os den tillid og beder om hjælp, hvis opgaven bliver for stor, siger Karina Fisker.

29 hunde

  • I alt 29 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse.
  • 13 af hundene er labrador i alderen 3-7 måneder. Disse er på Nordjyllands Internat.
  • 16 af hvalpene er blandinger af boxer/Labrador/Schæfer i alderen 10-13 uger. Disse er på Brande Internat.
  • Hundene havde det efter omstændighederne godt, og er klar til at søge nye hjem nu
  • Både Brande og Nordjyllands Internat har måtte tænke kreativt for at få plads til de mange gæster hen over julen, hvor det i forvejen er en travl tid med mange pensionsgæster.
DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt