MinByAalborg.dk

Nye takster for parkering i Aalborg Midtby

4 januar, 2023 | 10:00
- Af Redaktion
Som en del af Aalborg Kommunes budgetforlig for 2023 er der vedtaget en række takstændringer på de kommunale parkeringspladser i Aalborg Midtby fra 1. januar 2023. Samtidig får bilister med månedskort eller årskort nu mulighed for at parkere på Aabos Plads.
Info:
Aalborg Kommune

Som bilist skal du være opmærksom på, at der er kommet nye takster, når du skal parkere i Aalborg. Timetaksten på de offentlige kommunale parkeringspladser i Aalborg Midtby er fra årsskiftet steget med 1 kr. pr. time i henholdsvis rød og grøn zone. Fremover koster parkering 17 kr. i timen i rød zone, 10 kr. i timen i gul zone og 8 kr. i timen i grøn zone. I samme omgang er parkeringspladserne ved Sauers Plads og Sømandshjemmet flyttet fra grøn til gul takstzone.

Nye muligheder på Aabos Plads

Tidligere gjaldt årskort og månedskort kun i grøn zone, men fremover gælder de til både grøn og gul zone. Det betyder helt konkret, at bilister med månedskort eller årskort nu også har mulighed for at parkere på Aabos Plads.

Nye priser for månedskort, årskort og p-licenser

Prisen for et månedskort på parkering er fra 1. januar 2023 steget fra 400 kr. om måneden til 500 kr. og et årskort på parkering er steget fra 4.000 kr. årligt til 5.000 kr. En p-licens for dem, der bor i byen, koster nu 2.500 kr. pr. år.

Nye regler for el- og hybridbiler

Sammen med de nye takster for parkering i Aalborg er der fra årsskiftet også kommet nye regler for el- og hybridbiler. Ordningen om gratis årskort eller p-licens til ejere af el- og hybridbiler er ophørt, og det er derfor ikke længere muligt at parkere gratis i Aalborg for disse bilejere.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt