Norlys og Røde Kors slukker for Danmark for at hjælpe udsatte familier

1 januar, 2023 | 07:00
Norlys opfordrer alle til at skrue ned for strømforbruget i dag den 1. januar. Jo mere strøm, der spares nytårsdag, jo større millionbeløb donerer Norlys til Røde Kors’ arbejde med udsatte borgere.
Foto: Norlys

Energi- og telekoncernen Norlys lancerer initiativet Sluk for Danmark, der skal få forbrugerne til at spare på strømmen den 1. januar 2023. Jo mere strøm vi i fællesskab sparer, jo flere penge sender Norlys videre til Røde Kors’ arbejde for udsatte borgere i Danmark.

– Norlys er et andelsejet energiselskab, som har en grundværdi om at sætte fællesskabet først og tage ansvar for mere end os selv. Vi vil gøre forbrugerne opmærksomme på, at det ikke kun handler om, hvorvidt man i sit eget budget har plads til at betale en højere strømpris. Ved at sænke strømforbruget, så vi bliver fri af de dyreste fossile brændsler, sænker vi også prisen på strøm i hele samfundet. Det hjælper også de mest udsatte borgere, siger Niels Duedahl, der er adm. direktør i Norlys.

Med Sluk for Danmark opfordrer Norlys forbrugerne til at deltage i en omvendt landsindsamling. Forbrugerne skal ikke have penge op af lommen – men i stedet skal de gøre en indsats for at mindske strømforbruget. Ved at slukke for opvaskemaskinen, skrue ned for lyset og rykke sammen om færre skærme, sætter vi både fokus på gode energivaner og de nære fællesskaber.

-Når energipriserne stiger, går det hårdest udover de mennesker, der i forvejen har det svært. Derfor er vi rigtig glade for det vigtige initiativ fra Norlys, som giver os mulighed for at hjælpe endnu flere socialt og økonomisk trængte danskere, siger Anders Ladekarl, der er generalsekretær i Røde Kors.

Jo større strømbesparelse, jo flere penge til udsatte

Norlys’ donation til Røde Kors afhænger udelukkende af, hvor meget forbrugerne sparer på strømmen den 1. januar 2023. Norlys garanterer en minimumsdonation til Røde Kors på 10 millioner kroner. Donationen kan dog stige helt op til 50 millioner kroner, men kun hvis forbrugerne står sammen om at nedbringe strømforbruget med en femtedel i forhold til 1. januar de to seneste år.

– For os er det vigtigt med et initiativ, som aktivt flytter forbrugsvaner. Vi håber, at vi kan være med til at øge bevidstheden om, hvor afgørende det er, at vi bruger mindre energi. Det handler ikke kun om, at strømmen er dyr, men også om at vi ikke har nok strøm, hvis vi allesammen bare bruger løs, siger Niels Duedahl.

Fakta: Sådan måler vi strømforbruget

På baggrund af data fra Energinet beregner Norlys, hvor meget strøm de cirka 2,8 millioner danske husstande sparer den 1. januar 2023 i forhold til strømforbruget den 1. januar 2022 og den 1. januar 2021. Vi tager højde for vejrforhold på dagen og udligner evt. påvirkninger på besparelsen

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder