Midlertidigt stop for humanitær hjælp med PostNord

30 december, 2022 | 18:00
Nødhjælpen til Ukraine strømmer i øjeblikket ind i et omfang, så det internationale nødhjælpslager i Polen er presset. Derfor stopper PostNord midlertidigt indsamlingen af humanitær hjælp.
PostNord Danmark

Siden marts har man gratis kunne sende humanitær hjælp til Ukraine med PostNord. Det tilbud har mange danskere taget godt imod, og særligt op mod jul er nødhjælpen strømmet ind på posthuse landet over, og videre ned til Ukraine.

– Der har været stor interesse for vores tilbud om at transportere gratis humanitær hjælp til Ukraine, og vi er rigtig glade for, at så mange i Danmark har valgt at sende pakker afsted. Der er ingen tvivl om, at det gør en forskel for folk i Ukraine. Lige nu står vi dog i en situation, hvor der simpelthen ikke er nok plads på det internationale nødhjælpslager i Polen og derfor stopper vi midlertidigt med at tage imod pakker med humanitær hjælp, siger Andreas Brethvad, Pressechef i PostNord Danmark.

Presset på kapaciteten sker samtidig med, at der er mindre fremkommeligt i Polen og Ukraine, blandt andet på grund af store mængder sne. Det midlertidige stop træder i kraft øjeblikkeligt, og det vil således ikkvære muligt at indlevere humanitær hjælp på posthusene, før der igen åbnes op for forsendelser af nødhjælp.

– Det er fantastisk, at der er så mange, som gerne vil hjælpe ukrainerne. Men vi må også erkende, at det ikke giver mening at samle yderligere ind lige nu, hvor de ikke har mulighed for at håndtere alle de forsendelser, de modtagerForventningen er, at vi hurtigt igen kan åbne op for at tage imod danskernes gratis forsendelser af nødhjælpmen for at være sikre på, at det der sendes afsted nu, også er det der efterspørges, når nødhjælpen modtages i Ukraine, stopper vi midlertidigt indsamlingen, siger Andreas Brethvad.

Under det midlertidige stop fortsætter PostNord med at levere den nødhjælp danskerne allerede har indleveret, men i et tempo, som er tilpasset den nuværende situation på lageret og i Ukraine. Der er således kun tale om et midlertidigt stop for indlevering af yderligere nødhjælp.

I alt har PostNord transporteret omkring 60.000 pakker fra Danmark og Sverige til Ukraine. Pakkerne er kørt til et internationalt lager i Polen, hvorfra det er blevet distribueret til Ukrainerne af det ukrainske postvæsen, Ukrposhta.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder