Ukrainere i Region Nord mangler cykler

27 december, 2022 | 16:00
Giv en cykel-initiativet mangler 96 cykler i Region Nordjylland for at kunne møde behovet hos ukrainske flygtninge, siger Cyklistforbundet. Har du en cykel stående, du ikke har brug for, så husk, at du kan give den til en ukrainsk flygtning igennem Giv En Cykel-initiativet.
Cyklistforbundet

Der er stor efterspørgsel og alt for få cykler, lyder det fra Cyklistforbundet, der administrerer Giv en Cykel.

– Lige nu mangler vi i alt 1285 cykler, heraf 96 i Nordjylland, for at vi kan give en cykel til alle, der ønsker det. Så vi opfordrer alle til at overveje, om den ældre cykel i garagen måske skal videre til en, der har mere brug for den. Vi håber, at folk har tid i juleferien til at give en hånd til nogle, der har behov, siger direktør i Cyklistforbundet, Kenneth Øhrberg Krag.

Giv en cykel

Cyklistforbundet og Transportministeriet lancerede initiativet Giv en cykel i marts 2022, hvor danskere kan donere egne, brugte cykler til ukrainske flygtninge. Giv en cykel har formidlet ca. 1900 cykler – de 1400 direkte igennem projektet, resten er cykler, der er formidlet lokalt med udspring i Giv en cykel.

Landet over er det frivillige, der som såkaldte cykelformidlere sørger for, at cyklerne blive givet videre til ukrainere.

– De gør et kæmpe arbejde, men der mangler cykler over hele landet og især i de større byer ser vi stor mangel,” siger Kenneth Øhrberg Krag, der også efterlyser flere frivillige.
”Vi har 35 cykelformidlere nu i hele landet, men vi kan sagtens bruge mange flere, der er fx kun to i Region Nordjylland, siger han.

Du kan se hvordan, du giver en cykel videre på initiativets hjemmeside: www.givencykel.dk. Hvis cyklen er lidt i uorden, er der nogle steder i landet mulighed for, at den bliver repareret. Det kan Giv en cykel også rådgive om.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder