Gallapremiere på ny film om livet i Vendsyssel

15 december, 2022 | 20:00
Fredag 3. februar 2023 danner Koncertsalen i Musikkens Hus rammen om en helt særlig gallapremiere, når den første nordjysk producerede film ruller over lærredet. Os der lever er et filmisk digt om et nordjysk lokalsamfund, der lever tæt på naturen og langt fra det politiske centrum.
Foto: Musikkens Hus

Med poetiske tekster, et glimt i øjet og Niels Hausgaard som den gennemgående fortæller møder publikum en række vendelboere i små fortællinger, der tilsammen tegner et portræt af livets gang i Vendsyssel. Filmens medvirkende er lokale. Med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje er filmen skabt og produceret af det nye nordjyske filmselskab, Dune Productions.

Vi møder kvinderne, der planter marehalm i klitterne, minkavleren, der står tilbage i de tomme stalde, cirkusprinsessen med sine heste, og drengene, der kører ræs på stranden. Vi er med til bal på kroen, og vi kommer heller ikke uden om ham, der blev verdensberømt, da han flyttede fyret ved Rubjerg Knude. Murer-Keld får anerkendende ord med på vejen af damerne over kniplebrættet, mens mændene – både dem, der kører traktor og dem, der kører limousine – nok mener, at Keld efterhånden har fået rigelig opmærksomhed.

Filmens medvirkende er almindelige mennesker med drømme og bekymringer, og som på hver sin måde kæmper en stille kamp mod ubetydeligheden. Brudstykker af hverdagssamtaler, smukke billeder af både store vidder og stille parcelhuskvarterer er sirligt klippet sammen til et poetisk portræt af natur og mennesker på den nordjyske vestkyst.

Livemusik til premieren

Filmens musik er udviklet i tæt samarbejde med Aalborg Symfoniorkester. Under ledelse af dirigent Ben Palmer leverer orkestret lydbilledet og spiller live til gallapremieren i Musikkens Hus. Det betyder også, at filmen først gøres færdig efter premieren, når den musik, der bliver indspillet på dagen, efterfølgende mikses med billederne. Der venter altså publikum en helt unik liveoplevelse den dag. Astrid Fabrin har komponeret musikken – løbende under filmens rejse, og det har påvirket det endelige resultat.

– Os der lever er et enestående projekt, og både Musikkens Hus og Aalborg Symfoniorkester – som er jo hele Nordjyllands orkester – er meget glade for at være en del af det. I Musikkens Hus ser vi det som én af vores fornemste opgaver at arbejde både for og med kulturlivet i hele landsdelen, og det har været fantastisk at være med til at udviklet et projekt som dette, udtaler Andreas Matthew, der er Executive Producer i Musikkens Hus og idémand til koncertkonceptet omkring filmen.

Hvad: Gallapremiere på filmen Os der lever med livemusik ved Aalborg Symfoniorkester
Hvor: Koncertsalen i Musikkens Hus, Aalborg
Hvornår: Fredag 3. februar 2023 kl. 19.30

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder