Aalborgensiske talenter er klar til DM i Skills 2023

14 december, 2022 | 10:00
De største unge talenter i 45 forskellige faglige uddannelser er klar til DM i Skills 2023. Fra Aalborg og omegn deltager ikke mindre end 6 unge talenter. Det er unge fra uddannelser som tømrer, elektriker, flisemurer og bygningsstruktør.
Alle vindere ved DM i Skills 2022. Foto: Per Daugaard

Danmarks bedste unge kok, snedker, murer, tømrer, tjener, frisør, urmager og 38 andre skal findes 2. – 4. februar 2023 ved det årlige Danmarksmesterskab for unge faglærte – DM i Skills.

Her dyster 286 unge fra 45 forskellige fag om at blive Danmarksmester og æren ved at hænge medaljen om halsen den 4. februar. De dygtige unge har været igennem et langt udskilningsløb af skolemesterskaber og regionale mesterskaber og har dermed allerede bevidst, at de er blandt de bedste af de bedste indenfor deres fag. Men ved DM i Skills kåres den allerbedste efter 3 dages intens konkurrence.

– DM i Skills er en hård konkurrence om at være den bedste, og alle deltagerne har trænet i flere måneder – og brugt mange timer af deres fritid – for at blive klar til mesterskaberne. Derfor kan man se det ypperste danske håndværk på DM i Skills. Men det er også et kæmpe oplevelsescenter for unge, der overvejer deres uddannelsesvej. Hvert fag har nemlig et såkaldt ”prøv, mærk og føl” område, hvor man selv kan prøve kræfter med faget. Derfor er det en fantastisk mulighed for at komme helt tæt på de mange uddannelsesmuligheder en faglært karriere giver, siger direktør i SkillsDenmark, Simon Neergaard-Holm.

Deltagerne kommer fra hele landet og repræsenterer både erhvervsskoler og virksomheder fra alle regioner i Danmark. Se hele listen over deltagerne her, hvor det er muligt at søge på kommune, skole, virksomhed og fag.

Aalborgensiske deltagere

Fra Aalborg og omegn deltager 6 unge talenter:

  • Nørresundby: Celina Bjerring Bang, kosmetiker fra TEC
  • Aalborg: Emil Jensen Ulrik, tømrer fra TECHCOLLEGE
  • Skalborg: Jonas Elkjær Rasmussen, flisemurer fra TECHCOLLEGE
  • Aalborg Øst: Marcus Petersen Hedemand, elektriker fra EUC Nord
  • Gistrup: Frederik Brandstrup Worm, lastvognsmekaniker fra Aalborg Tekniske Gymnasium
  • Svenstrup: Viktor Busch, bygningsstruktur fra AMU Nordjylland

DM i Skills 2023

DM i Skills 2023 foregår i MesseC i Fredericia 2.-4. februar 2023. Der er gratis adgang alle dage

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder