Kvinder bliver gladere og sundere med alderen

13 december, 2022 | 16:00
Selvom mange unge danskere kæmper med mistrivsel, er billedet helt anderledes når man kigger på de ældre generationer. En ny undersøgelse blandt flere tusinde kvinder peger på, at danske kvinder får det bedre og bedre, både fysisk og mentalt, jo ældre de bliver.
Matas A/S

Der tegner sig et overordnet positivt billede af danske kvinders sundhedstilstand i Matas’ seneste Sundhedsbarometer blandt mere end 3.500 danske kvinder. Der er dog relativt stor forskel på aldersgrupperne. De yngre kvinder ligger lavt både på fysisk og mentalt velvære, til gengæld bliver kvinder både gladere og sundere med alderen. Sundhedsbarometeret tager hvert kvartal pulsen på danske kvinders mentale og fysiske helbred.

– Det er nu anden gang, at vi gennemfører Sundhedsbarometeret, og data fortæller os, at jo ældre kvinder bliver, jo bedre vurderer de deres sundhedstilstand. Fx vurderer 58 % af kvinder i 60’erne deres fysiske form som meget god eller god, mens det samme tal for kvinder i 30’erne er 44 %. Vi kan også se, at kvinder stressniveau falder med alderen, og de bliver samtidig mere tilfredse med deres udseende, forklarer Rikke Wolff, der er direktør for CSR, HR og Kommunikation hos Matas.

Når kvinderne kommer over 60, dyrker de også mere motion, faktisk hele fire gange om ugen, mens kvinder i 30’erne dyrker motion cirka tre gange om ugen. Det er det samme billede, når det kommer til kost, her fortæller kvinderne, at jo ældre de bliver, jo mere sundt spiser de. Faktisk vurderer mere end 73% af kvinderne over 50 år, at de har sunde kostvaner.

Udvalgte data fra barometeret

  • Kun 4 % af alle danske kvinder føler sig ikke glade
  • 58 % af kvinder i 60’erne vurderer deres fysiske form som meget god eller god, mens det samme tal for kvinder i 30’erne er 44%
  • Kvinder 60+ dyrker motion minimum fire gange om ugen, mens kvinder i 30’erne dyrker motion cirka tre gange om ugen
  • 73 % af kvinderne over 50 år vurderer, at de har sunde kostvaner
  • 5 % af kvinder over 60 år føler sig ensomme, mens næsten hver femte (16%) kvinde under 30 år føler sig ensom
  • 57 % af kvinder der føler sig ensomme føler sig også ofte udmattede/trætte i løbet af dagen – for kvinder der ikke er ensomme, gælder dette kun 20%
  • 43 % af kvinder, der ofte føler sig ensomme føler sig også stressede – for kvinder der ikke føler sig ensomme, gælder dette kun 13%

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder