Svanemærkede julekort til fordel for verdens børn

12 december, 2022 | 15:00
Årets fineste og mest finurlige julekort og julesanghæfter findes i år på UNICEFs webshop. For i år samarbejder verdens største børneorganisation med den danske illustrator StineStregen om otte motiver, der får smilet frem og varmer hjertet.
Foto: UNICEF Danmark

Med bøger som Myntes Dagbog (2019) og Forklædt som voksen (2021) og en instagramprofil, der tæller knap 15.000 følgere, er den danske illustrator StineStregen allerede elsket af mange danskere. Bag den søde, sjove og ironiske streg står Stine Spedsbjerg, der er StineStregens borgerlige navn, og gennem årene har hun gang på gang vist, hvordan hun formår at skildre genkendelige situationer for danskerne på herlig og ærlig vis – og nu er turen kommet til julen.

Otte nye illustrationer til fordel for verdens mest udsatte børn

Stine har skabt otte søde og sjove motiver til FN’s børneorganisation, UNICEF, der bl.a. kan købes som julekort. De otte motiver skildrer julen i Danmark på kærlig og ærlig vis – de fleste tilsat et lille twist af humor. Blandt motiverne findes bl.a. børn der går amok i gaver under træet, mens forældrene er efterladt med et par hjemmelavede af slagsen, et lettere kaotisk familiefoto i årets julesweaters, samt et barn der sødt og naivt pakker sin egen julemad ned til sultne børn ude i verden. Altså et godt miks af både det sjove og alt det alvorlige, som julen også rummer.

Om samarbejdet fortæller Stine:

– Det har været en ære at tegne til UNICEF. Vi har kombineret det skamløst hyggelige og det sjove uden at glemme, hvad UNICEF står for. Og så ER der jo bare noget særligt over børn og jul, ikke? Det var næsten umuligt ikke at hygge sig undervejs.

Nye julekort og julesanghæfter

Stines illustrationer til UNICEF kan nu købes på UNICEFs webshop som julekort og julesanghæfter. Alle produkter er produceret i Danmark med omtanke for miljøet – de bærer således både FSC-certificering og Svanemærket.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder